5 originele citytrips voor het voorjaar

Yes, het voorjaar komt er weer aan! En dat betekent dat we ook weer veel gratis vakantiedagen krijgen; Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, noem maar op! Allemaal goede mogelijkheden voor een lang weekendje weg. En aangezien jij een reislustig persoon bent, besteed je die het liefst in het buitenland. Toch? Maar waar ga je heen? Je hebt immers al iets van de wereld gezien en je bent op zoek naar nieuwe avonturen.

Wellicht heb ik nog een goede tip voor je. Hier lees je 5 leuke bestemmingen waar je wellicht nog niet eerder aan gedacht had!

1. Ljubljana

2017-09-28 04.06.08 1

Ljublji wat? Ljubljana! Dat is de hoofdstad wat het mooie Slovenië. Het is een heel lief stadje waar je heerlijk kunt relaxen. Het is niet bijster groot, dus je hoeft ook niet te rennen van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Begin bij de roze kerk (!) en ontdek de verschillende foodmarkten, schattige bruggen, het kasteel, en een aantal concept stores. En vergeet niet een wijntje de drinken op het terras! Het grootst bewaarde Sloveense geheim is misschien wel dat ze bijzonder goede wijnen maken. En dat smaakt nog beter op een van de terrassen langs de rivier. Sluit je bezoek af met een wilde avond in Metelkova, de vrijstaat van de stad. Uiteraard kun je daar ook op een rustige zondagmiddag foto’s maken van de street art. Is ook ok.

2. Tel Aviv

Tel Aviv lijkt misschien ver weg, maar is dichterbij dan je denkt! Na ongeveer 5 uur vliegen vind je

een stad met een Europese vibe, dat pal aan het strand ligt en je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Als we jou wakker kunnen maken voor humus en falafel wil je hier nooit meer weg. Wandel langs de boulevard, drink een (dure) cocktail aan het strand, slenter door de oude stad Jaffa en ga op zoek naar antieke spullen of party tot de zon opkomt. Het kan allemaal in Tel Aviv. In vier of vijf dagen kun je veel van deze stad zien, je kunt zelfs nog even een uitstapje maken naar Jeruzalem.

3. Kopenhagen

2018-03-22 106938020557743115823..jpg

Kopenhagen is het toonbeeld van hip, trendy en healthy. Vegan en raw food lijkt er uit de muur te komen en de ene hippe winkel opent na de andere. Maar het is ook een hele leuke stad als je jezelf niet als hip en trendy omschrijft (zoals ondergetekende). Bezoek de gekleurde huisjes in Nydhavn of Kastellet, groet het beeld van de kleine zeemeermin, doe alles wat God verboden heeft in de vrijstaat Christiania en ga met je voetjes van de vloer in het Meatpacking District. Je komt wellicht terug met een lege portemonnee, maar ook met goede verhalen en prachtige foto’s. Kopenhagen is immers een van de meest kleurrijke steden van Europa.

4. Sarajevo

Sarajevo is nog zo’n pareltje in de Balkan. Deze stad is

DSC_0201

echt een must-see voor alle geschiedenisfanaten. De stad heeft al heel wat meegemaakt (maar liefst 3 oorlogen) en dat is nog duidelijk te merken. Niet alleen vind je dit terug in de vele bezienswaardigheden, zoals de ondergrondse tunnels en de kogelgaten in de muur, het is ook een way-of-life. De mensen in Sarajevo staan open voor iedereen, ongeacht geloof of afkomst. Liefde voor elkaar en voor het leven staan centraal. Sarajevo is een stad waar locals en toeristen samen een biertje drinken in de Brouwerij Sarajevska pivara onder het genot van typische Bosnische muziek. Je voelt je er meteen welkom.

5. Moskou

2018-03-22 109011544149825956977..jpg

Heb je er ooit aan gedacht om een lang weekend naar Moskou te gaan? Het kan! Vanaf mei schijnt de zon en valt er weinig neerslag. In vier dagen kun je veel van deze imposante stad zien. Uiteraard wil je naar het Kremlin en de tombe van Lenin, de typerende Basiliuskathedraal en het Rode Plein. Maar doe ook eens een tour door de metro, want er zit meer historie onder de grond dan je zou vermoeden. Spendeer een zonnige zondag met de Moskovieten in het Gorky park, drink wodka alsof het wijn is en kijk uit over de stad in Hotel Oekraïne. Laat je verrassen door deze historische stad, dat nog steeds in het middelpunt van het politieke toneel staat.

Wil je meer lezen over Ljubjana, Sarajevo, Kopenhagen, Moskou of Israël?
Dat kan! En mocht je vragen hebben, brand los!

Dit is uiteraard slechts een kleine selectie. De wereld is groot en mooi en er valt nog genoeg te ontdekken. Dus waar vinden we jouw dit voorjaar?

En als je een overnachting boekt in een van deze steden via Booking.com met deze link, krijg je ook nog een €15 euro korting!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s