Op het puntje van mijn pen….of niet?

Pff….man, waar zal ik nu eens over schrijven? Een writers block, een inspiratiedip of gewoon gebrek aan motivatie, het maakt me niet uit hoe je het noemt, ik heb er last van.

Ik ben dus een reislustige loonslaaf, ik werk 36 uur per week op de Universiteit van Amsterdam. Daar werk ik met de liefste collega’s en de leukste studenten (ja echt, het is waar, gewoon omdat ik het zeg). Maar daarnaast verdient deze blog af en toe ook nog wat liefde en aandacht. En dat is soms toch moeilijker gedaan dan gezegd. Soms een leuk kiekje op Instagram posten is nog wel te doen, maar leuke blogs schrijven….man man…

Ik wil jullie natuurlijk elke keer weer verblijden met goede tips, grappige anekdotes en goed geplaatste sarcastische opmerkingen, maar ja, dat ligt niet altijd op het puntje van mijn pen. Dus wat doe je dan?

Dan struin je langs andere reisblogs op zoek naar informatie, maar ja, daar wordt je content ook niet bepaald origineel van. Ook heb ik serieus ‘bloggers gebrek aan inspiratie’ gegoogled. De eerste hit was ‘Inspiratie voor je mamablog in meer dan 155 onderwerpen’. Je snapt het, ik drukte pardoes mijn tabblad weg.

Toen dacht ik dat het een goed idee was mijn vrienden te stalken om een gastblog te gaan schrijven over vette reizen die ze hebben gemaakt of over plekken waar ze nu wonen. En nu sluit ik niet uit dat die blogs er ooit nog komen (ik zal nog eens lief naar ze glimlachen), het is natuurlijk niet de oplossing voor het inspiratieputje waar ik nu in zit.

Oké oké, we geven het nog niet op. De meest briljante ideeën komen onder de douche of op de fiets. Nu pleurt mijn ketting er steeds af, dus de bicyclette is niet de meest rustgevende plek. De douche dan maar. Inmiddels heb ik een schrale huid en had ik (free) Willy een leuk zwembadje kunnen schenken, maar heb ik inspiratie? Nee hoor, laat maar.

Misschien is het de herfst, ben ik te lang niet weggeweest en ben ik opgeslokt door het werkende leven. Heb ik dan last van een herfstdip? O wacht, misschien een leuk onderwerp voor een blog? O, nee, been there, done that….

Misschien moet ik er gewoon weer op uit. De laatste keer dat ik op vakantie was, kan ik me nauwelijks nog herinneren. In juni begaf ik me nog tussen de beren in Canada en kon ik niet zeggen welke dag van de week het was, al zou mijn leven ervan af hangen. Tegenwoordig heb ik moeite om een weekendje Berlijn in mijn strakke schema te plannen.

Dan maar mijn backpack uit de mottenballen trekken, wellicht dat de vlaggen die ik erop heb genaaid mij nog wat inspiratie geven. ‘Wat? Een gat in mijn backpack?’. Oké, hij heeft ook wel het nodige meegemaakt inmiddels. Op naar de kleermaker dan maar. De beste man was nogal verbaasd over al mijn vlaggen (of over de slechte naaikunsten daaromtrent, dat sluit ik niet uit). Dat biedt dus hoop! Er staan tenslotte al 46 vlaggetjes op.

sunset hands love woman

Dus lieve mensen, ik heb jullie hulp nodig! Waar zou jij graag een blog over zien, over welke onderwerpen rondom het reizen of over welk land of plek moet ik schrijven? Of heb jij briljante tips om uit deze inspiratieloze sleur te komen? Ik hoor het graag!

Veel liefde, Sara-Jane

p.s. wat extra liefde kun je geven door Reislustige Loonslaaf te liken op Facebook of Instagram. Gewoon om deze periode wat beter door te komen 🙂 Mijn dank is groot.

Advertentie

4 gedachtes over “Op het puntje van mijn pen….of niet?

  1. Angelique zegt:

    Je naam is echt origineel en superleuk 😀. Maak je weleens reisjes alleen? Steeds meer mensen leven alleen, sommige vinden alleen op vakantie gaan eng of ongezellig. Om deze mensen te inspireren ook alleen van het leven te genieten (en daar hoort vakantie zeker bij!) ben ik sinds kort met http://www.holidayfor1.nl begonnen. Als je een aanbieding ziet en je klikt erop, is het ook echt de prijs voor 1 persoon en vertrek is altijd vanuit Nederland. Het motto van holidayfor1 is: Ook alleen kun je de zon voelen! Als je weleens alleen op vakantie bent geweest/reist is het misschien leuk daarover te bloggen? Mag je ook insturen om op onze website te plaatsen als je wil. Hartelijke groetjes reislustigeloonslaaf 👍

    Like

  2. melanievdmeer zegt:

    Wat vervelend die writersblog (al moet ik toch wel weer erg om deze blog lachen. Hij is leuk geschreven!). Ik lees in de reacties dat je binnenkort naar Australië gaat, dus dan barst je vast weer van de inspiratie. Misschien wil je eens voor mij een gastblog schrijven of ik voor jou! Kijk maar, haha! Succes met het opdoen van inspiratie!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s