Wat te doen in Tel Aviv

Tel Aviv; een stad in het Midden-Oosten waar strand, historie, cultuur en hipheid samenkomen. Wanneer je aankomt in Tel Aviv, neem je meteen de zeelucht en de hummusgeur in je op. Overal vind je leuke cafeetjes, vers fruit en broodjes falafel. Deze stad in het Midden-Oosten doet bijna Europees aan. Benieuwd wat er te beleven is?

Jaffa

img_20180106_213548_5483142933481930457482.jpgJaffa is een leuke wijk waar de hippe cafeetjes en streetart je om de oren vliegen. Niet gek dus, dat ik het daar helemaal fantastisch vond. Dit was mijn kennismaking met Tel Aviv en ik vond het in 1 woord; geweldig. Slenter rustig rond, koop wat antiek, scoor wat falafel en fotografeer de muurschilderingen. Je bent hier niet snel uitgekeken. Overdag is er een grote rommelmarkt (wel even onderhandelen!) en ’s avonds is dit dé plek om te eten en te drinken. Voor je het weet, begeef je je op een ‘straatfeest’ met DJ en al.

Dit is een hele leuke wijk om in te verblijven en vanuit hier de rest van de stad te verkennen. En als je een overnachting boekt via Booking.com met deze link, krijg je ook nog een €15 euro korting!

Old Jaffa (de oude haven)

Old Jaffa is het meest historische deel van Tel Aviv. DSC_0193Officieel was het vroeger zelfs een andere stad. Dit is de oude haven van de stad. Hier liep menig schip op de klippen, want hier wilde iedereen naar toe. Dit was vroeger dé toegangspoort tot het beloofde land. Nu is het een doolhof van kleine oude straatjes waar je helemaal los kunt gaan om souvenirs te shoppen. In Old Jaffa worden ook veel free walking tours aangeboden. Zoals je wellicht weet, ben ik erg fan van de free walking tours. De bekendste hier is die van Sandeman.  Prima tour, ik vond het alleen wat vreemd dat ze je meteen een ‘adviesprijs’ gaven.

Het strand

Waar je ook bent in de stad, het strand is bijna altijd wel dichtbij. Of je nu lekker zit te sippen aan een cocktail, jezelf onder de grill legt of over de boulevard loopt, het strand is het gehele jaar een trekpleister. Men heeft ook echt zijn best gedaan om er iets leuks van te maken. Je vindt er beachvolleybalplekken, loungestoelen en de gehele boulevard is verlicht voor het geval je ’s avonds nog een stukje zou willen rennen of fietsen. En als je zelf niks wilt doen op het strand is het des te leuker om naar ander zonaanbidders en surfers te koekeloeren. De dierentuin is er niets bij.

Carmel Market

DSC_0058Als je zin in eten hebt (en wanneer heb je dat nou eigenlijk niet?) dan is Carmel Market je adres. Hier heb je hopen baklava, bergen kruiden en genoeg lekkers om de hele stad mee te kunnen voeden. Het kan wel vrij druk zijn, maar dat is meteen ook deel van de ervaring. Ik zeg, skip lunch en leef je uit op deze markt.

Het nachtleven

Hier kunnen we eigenlijk kort over zijn; het uitgaansleven is enorm divers en ik heb geen idee waar je heen moet. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Wij zijn met een pubcrawl mee geweest vanuit ons hostel en hebben een waanzinnige avond gehad. Onze gids wist precies waar hij heen moest en hierdoor zijn we in de meest hippe clubs geweest. Soms stond je op een bruisende patio, dan weer ergens op een balkon. Tel Aviv is bruisend en staat open voor iedereen. Dus ga met de voetjes van de vloer voordat je de zon weer ziet opkomen op het strand!

Neve Tzedek

DSC_0187Dit is de wijk waar jij dat geld voelt branden. Grote winkels vind je hier niet. Hier zijn alleen maar boetiekjes en conceptstores afgewisseld met een koffietentje. Leuk is het zeker, goedkoop is het niet. Maar ja, je bent er maar 1 keer, toch?

Lijkt Tel Aviv je wel wat, maar twijfel je over een vakantie naar Israël? Ook daarover geeft Reislustige Loonslaaf raad. Israël is een heel interessant vakantieland en heeft nog veel meer te bieden dan Tel Aviv. Je kunt vanaf hier ook gemakkelijk een uitstapje maken naar Jeruzalem of de Dode Zee. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s