Is zo’n georganiseerde tour wel iets voor mij?

Stel; je bent jong, je wilt naar een semi-onherbergzaam gebied, maar je bent alleen. Je vraagt je af of je wel mensen tegenkomt. Je denkt aan een groepsreis, maar dan zie je eigenlijk alleen maar een Oad-bus vol met klapperende kunstgebitten voor je.

Vrees niet! Een georganiseerde tour kan stiekem ook heel leuk zijn. Persoonlijk  heb ik met name ervaring met tours in Afrika en ook ik was wat huiverig in het begin. Het begon eigenlijk uit pure nood. Ik wilde door Namibië reizen in m’n eentje, maar openbaar vervoer was er niet en om nou in m’n eentje met een auto door de woestijn te trekken, vond ik toch ook wat uitdagend. Deze zelfstandige vrouw kan nog wel een autoband vervangen, maar daar houdt het dan toch een beetje bij op. Dus boekte ik maar een overland tour. En dat was een van de beste keuzes die ik daar gemaakt heb. Het beviel zo goed dat dat niet de laatste keer was.  Ik vertel je hier waarom;

 • Je hoeft nergens over na te denken

Sit back and relax baby! Je wordt overal naar toe gereden en je hoeft niet na te denken over welke bus wanneer en waar gaat. Toegang tot natuurparken is voor je geregeld en wanneer je een lekke band hebt, is dat niet jouw probleem. Je hoeft niet eens na te denken wat je ’s avonds gaat eten, want de boodschappen zijn ook al gedaan. Heerlijk! Ja, daar betaal je natuurlijk ook net een stuiver meer voor, maar dan heb je ook wat. Je kunt hierdoor ook relatief veel zien. Je hoeft namelijk zelf niet steeds het een en ander uit te zoeken, wat je weer een hoop tijd scheelt en dat kun je natuurlijk beter gebruiken om giraffen te aaien of pandabeertjes te knuffelen.

 • Je komt op de mooiste plekken

Je kunt er vanuit gaan dat deze reisorganisaties echt wel weten waar ze mee bezig zijn. Ze doen die trip hoogstwaarschijnlijk niet voor het eerst. Ze hebben vaak al jarenlang ervaring en weten precies wat de mooiste plekken en beste momenten zijn. Ze weten precies waar ze moeten zijn voor het beste uitzicht en doen er alles voor om jouw precies tijdens zonsopkomst op een zandduin te hebben staan of je het beste shot te geven van die schattige leeuwenwelpjes. En ze weten er vaak ook nog de snelste weg naar toe.

 • Je ontmoet hele leuke mensen

De beste reisvrienden heb ik gemaakt op deze tours. Iedereen reist vrijwel alleen en je zit toch meerdere dagen tot maanden met elkaar in diezelfde truck. En dat schept een band. Zeker als je kiest voor wat avontuurlijke bestemmingen of reizen, zul je al snel merken dat je je bevindt onder mede-avonturiers en dat die klapperende kunstgebitten thuis zijn gebleven. Sommige tours hebben zelfs een leeftijdsrestrictie, zodat je weet dat je met leeftijdsgenoten op pad gaat. Het leuke is dat je bijna allemaal alleen reist en dus maak je veel makkelijker contact. Je reist zeer intensief met elkaar, maar je weet ook dat je elkaar daarna (waarschijnlijk) niet meer zo vaak gaat zien. Hierdoor stellen veel mensen zich erg snel open op en dat is alleen maar leuk. Ik heb de beste gesprekken en de grootste lol gehad op deze reizen en heb nog steeds goed contact met een aantal van mijn mede tourbuddies.

Shoestring - Singlereizen

 • Je kunt optimaal ontspannen.

Het is natuurlijk niet helemaal een geheel verzorgde vakantie, dus je moet af en toe toch echt een beetje helpen koken, je eigen tent opzetten of de afwas doen, maar verder kun je de boel lekker de boel laten. Omdat je dus niet na hoeft te denken over je reisschema of wanneer een bepaald natuurpark sluit, heb jij alle tijd om na te denken over de belangrijkere dingen in het leven, zoals welke cocktail je toch zal nemen of of je wellicht nog een keer dat meer in zal slingeren aan een liaan. Of over echte levenskwesties, dat kan natuurlijk ook.

Zo’n groepsreis is dus nog helemaal niet zo vervelend. Sterker nog, een aantal van mijn beste reisherinneringen komen voort uit zo’n groepsreis. Wil jij ook een beetje avontuurlijk op groepsreis? Dan kan ik je Koningaap.nl of Djoser.nl  of Sawadee – Vakanties voor reizigers van harte aanbevelen.

 
Advertentie

13 gedachtes over “Is zo’n georganiseerde tour wel iets voor mij?

 1. Louise zegt:

  ***IK BEN OPZOEK NAAR JOU***

  Ben jij of ken jij iemand die; avontuurlijk, actief en geïnteresseerd is in georganiseerde rondreizen door de natuur en de cultuur van een land?? Dan zoek ik jou!

  Voor mijn afstudeerscriptie zou ik graag in jou interviewen over jouw reiswensen en ben ik benieuwd naar wat jij vind van de reizen van mijn afstudeerbedrijf! ( dit bedrijf zal in het interview aan bod komen) Help jij mij bij het vinden van de oplossing!? Dan nodig ik jou graag uit voor een interview!

  Like

 2. louise zegt:

  ***IK BEN OPZOEK NAAR JOU***

  Ben jij of ken jij iemand die; avontuurlijk, actief en geïnteresseerd is in georganiseerde rondreizen door de natuur en de cultuur van een land?? Dan zoek ik jou!

  Voor mijn afstudeeronderzoek wil ik jou graag interviewen over jouw reiswensen en ben ik benieuwd naar wat jij vind van de reizen van mijn afstudeerbedrijf! ( dit bedrijf komt in het interview aan bod) Help jij mij bij het vinden van de oplossing!? Dan nodig ik jou graag uit voor een interview!

  Geliked door 1 persoon

 3. louise013 zegt:

  ***IK BEN OPZOEK NAAR JOU***

  Ben jij of ken jij iemand die; avontuurlijk, actief en geïnteresseerd is in georganiseerde rondreizen door de natuur en de cultuur van een land?? Dan zoek ik jou!

  Voor mijn afstudeeronderzoek wil ik jou graag interviewen over jouw reiswensen en ben ik benieuwd naar wat jij vind van de reizen van mijn afstudeerbedrijf! ( dit bedrijf komt in het interview aan bod) Help jij mij bij het vinden van de oplossing!? Dan nodig ik jou graag uit voor een interview!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s