Reislustige Loonslaaf is genomineerd voor de Sunshine Blogger Award

Yes! Reislustige Loonslaaf is genomineerd voor de Sunshine Blogger Award! En dat vinden we leuk.

De Sunshine Blogger Award wordt uitgereikt door bloggers om nieuwe bloggers  in het zonnetje te zetten. Bloggen kan een eenzaam bestaan zijn en daarom is het des te leuker om te weten dat er een heel leger aan mede-bloggers is die elkaar steunen.

Pascal en Denise van Dutchiesonthego.com waren zo lief mij te nomineren en hebben mij een aantal vragen gesteld. Daar geef ik natuurlijk met liefde antwoord op (ook al waren ze soms best lastig) Daarna is het tijd om andere beginnende bloggers te nomineren. Heb jij daarvoor een suggestie? Laat het me weten in de comments!

Maar eerst het vragenvuur;

1. Wat is je favoriete land of stad ter wereld?

Dit is eigenlijk een beetje zoals Sophie’s choice, want wat is dat lastig om te kiezen! Een absolute favoriet durf ik niet te noemen. Ik kan wel zeggen dat ik mijn hart in Afrika achtergelaten heb. Ik vond Zambia en Oeganda fantastisch; de mensen, de natuur, de wildlife, de relaxte manier van leven….Ik heb daar een paar van mijn meest gelukkige momenten beleefd. Maar ik vond IJsland bijvoorbeeld ook prachtig! En zo kan ik nog wel even doorgaan…

2. Waar heb je de lekkerste maaltijd gegeten?

Dat was denk ik op Aka-eiland, Japan. Op dit eiland woonden ‘pak ‘m beet’ 100 gezinnen en er was geen supermarkt. Ons avondeten werd bereid door onze gastvrouw. Haar man had overdag vis gevangen en dat lag ’s avonds in sushi-formaat op ons bord. Beter en verser bereid dan dat heb ik het nooit meer kunnen vinden.

3. Waar vond je het eten maar niks?

En dit zeg ik met pijn in mijn hart; Cuba. Cuba is fantastisch! 13490676_1347764848570948_5504924531777229102_oStaat zeker in mijn top 5 bestemmingen, maar die bonen met rijst en een lapje cerdo (varkensvlees) heb ik zeker niet gemist sinds ik terug ben. Weinig variatie, weinig keus. Maar de cocktails daarentegen zijn van topkwaliteit!

4. Welke bestemmingen staan er in je bucketlist top 5?

Uhm, alle landen waar ik nog niet ben geweest? Nou, oké vooruit 5 dan; Oman, Iran, Mongolië, Columbia en Australië.

5. Wat maakt je blog uniek?

Goeie vraag! De meeste reisblogs zijn gericht op mensen die het liefst het hele jaar weg zijn. En nu ben ik stiekem ook 1 van die mensen, maar daarnaast vind ik het ook heel leuk om te werken in Mokum. Dus Reislustige Loonslaaf is juist gericht op de avontuurlijke reislustige mens, die ook van zijn 9 tot 5 baan houdt. En die van een beetje sarcasme houdt….

6. Wat is het doel met je blog?

Daar vraag je me wat! Ik heb niet per se een doel voor ogen. Ik vind het leuk om te schrijven en als ik andere mensen tips kan geven en mee kan nemen op mijn avonturen, vind ik dat alleen maar mooi meegenomen. Sowieso probeer ik het ‘doel’ in het leven een beetje los te laten. Ik vind dat we minder moeten plannen en wat meer moeten genieten van het moment!

7. Heb je er wel eens over gedacht te stoppen met bloggen?

Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn; Nee. Soms staat het op een iets lager pitje (vanwege de arbeid) maar ik heb er nog nooit mee willen stoppen.

8. Op welke sociale media focus je je?

Voornamelijk op Gezichtsboek en op Instagram, maar ik heb ook een Twitteraccount. Bij deze wat schaamteloze zelfpromotie; volg ze allemaal!

9. Wat vind je het leukste aan bloggen?

Eigenlijk wat ik hierboven al schreef. Maar eigenlijk vind ik het ook heel leuk omdat ik op deze manier mijn avonturen weer herbeleef. En ik kan mijn creativiteit er in kwijt.

10. Hoeveel uur per week besteed je aan je blog?

Reislustige Loonslaaf heeft natuurlijk ook nog gewoon een fulltime baan, dus alles moet een beetje in mijn vrije tijd gebeuren, maar ik denk dat ik er zo’n 10 uur per week mee bezig ben.

11. Welke bestemmingen zouden er op onze bucketlist moeten staan gezien jouw ervaringen/reizen en waarom?

Als je nog een een leuke citytrip in Europa wilt doen,

2017-09-28 11.22.04 1

Ljubljana, Slovenië

maar je wilt naar een iets minder voor de hand liggende bestemming, raad ik Ljubljana van harte aan. Mooie, kleine stad met heerlijk eten en drinken. En als je nog eens het echte Afrika wilt ontdekken met al haar natuur, cultuur en wildlife, dan wil je eigenlijk naar Oeganda.

Alright, en nu is het mijn beurt. 

Wie vind jij wie er genomineerd moet worden? Laat het me weten in de comments en er komen 11 vragen jouw (genomineerde) kant op!


Wat zijn de regels van de Sunshine Blogger Award? 

  • Bedank de blogger die jouw genomineerd heeft in je blogpost en link naar hun blog. 
  • Beantwoord de 11 vragen die zij je gesteld hebben.
  • Nomineer 11 nieuwe bloggers om de award te kunnen ontvangen en stel hen 11 nieuwe vragen. 
  • Plaats de regels en het logo van de Sunshine Blogger Award logo in je post of op je blog. 
Advertentie

5 gedachtes over “Reislustige Loonslaaf is genomineerd voor de Sunshine Blogger Award

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s