Slapen in een hostel boven de 30. Moet je t nog wel willen op je reis?

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten, ben ik momenteel even aan t koekeloeren in Australië. Het is inmiddels even geleden dat ik het hostelleven ervaren heb, maar ja, je reist alleen en je wilt af en toe nog een ander levend wezen spreken dan alleen je eigen spiegelbeeld. En dus ga je naar een hostel. En omdat je de moeilijkste niet bent (en je natuurlijk wat knaken wilt besparen) slaap je in een dorm….

Nu weet ik niet of het aan mijn eigen recent ontwikkelde decadentie ligt, of dat t de ‘jeugd van tegenwoordig’ is, maar blijkbaar zijn er een aantal nieuwe hostelregels waar ik nog even aan moet wennen.

Slapen doe je overdag.

Dat was t eerste wat me opviel. Dat reizen af en toe vermoeiend kan zijn, weet ik als geen ander. Echter was ik toch erg verbaasd om een hele kudde bakvissen slapend aan te treffen in mijn kamer om 16.00 uur. Hadden ze dan zo hard gefeest? Nee dat ook niet…..

Nou ja, op zich geen probleem natuurlijk, alleen soms wat lastig als je iets wilt doen wat nou eenmaal veel lawaai oplevert, zoals je tas in of uit pakken. Verder mij niet gezien, want ik ben dus juist op pad overdag.

Je tas pakken doe je gewoon om 5.00 uur

Daarover gesproken…de hostel etiquette lijkt toch wat afgezwakt de afgelopen jaren. Ik weet dat ik nu klink als een oma, maar ‘in mijn tijd’ pakte je je tas de avond van te voren als je kneitertje vroeg moest uitchecken, zodat je je roomies niet wakker maakt. Schijnt niet meer te hoeven….

Snoozen doe je samen

Luister, begrijp me niet verkeerd. Ik ben echt de oppersnoozer. Snoozen is een van mijn favoriete bezigheden, toch doe ik dat liever op een tijdstip dat mij uitkomt, niet omdat m’n net gemaakte vriendin 2 bedden verderop eigenlijk dr bed uit moet komen.

Gezelligheid kent geen tijd.

Dus als jij en je mattie op de kamer allebei wakker zijn, kun je rustig even kletsen. Maakt niet uit of het nou 4 uur s middags of s nachts is. Bijpraten is belangrijk natuurlijk. Snap ik…

Rommel is het nieuwe Feng Shui.

Die kamer moet natuurlijk een beetje aangekleed worden. En hoe doe je dat beter dan je glitterhakken en stijltang op de vloer te styleren. Ook moet je eigen persoonlijke rijstkoker natuurlijk een prominent plekje in de kamer krijgen.

Films kijken is het nieuwe socializen

Wat doe je dan in je kamer als je even niet ligt te tukken? Netflix kijken natuurlijk! De ene na de andere serie wordt gebingwatched. Zonder oordopjes natuurlijk, want dat is ongezellig. Zo leer ik weer wat nieuwe Franse en Chinese series kennen. Ideaal.

Ja ja, oma heeft t zwaar en oké oké, er zitten ook echt wel leuke aspecten aan het hostel leven. Zo heb ik er echt wel hele leuke mensen ontmoet. Maar eerlijk is eerlijk, het was wel weer even wennen. Wat is jouw meest recente hostel ervaring?

Advertentie

5 gedachtes over “Slapen in een hostel boven de 30. Moet je t nog wel willen op je reis?

  1. Denise zegt:

    Leuk stuk! Wij slapen bijna altijd in hostels vanwege de prijs en sfeer, maar wel in een tweepersoonskamer. Binnenkort vertrekken we naar Nicaragua en vanwege budgetoverwegingen zat ik te denken aan een paar nachten in een dorm, nu denk ik dat ik dat toch maar oversla :p

    Like

  2. Lau zegt:

    Net onder de 30 hier, maar toch erg herkenbaar! Het valt mij ook heel erg op dat niemand meer een reisdagboek bijhoudt, “vroeger” zag je heel veel mensen dat doen in hostels. Ik heb wel gemerkt dat hosteletiquette ook een beetje afhankelijk is van de bestemming, dus op de ‘hippe-feesten-met-glitterhakken-bestemmingen’ zit ik tegenwoordig wat vaker decadent in een eigen kamer. Wel in een hostel, dat dan weer wel 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s