Hoe maak je je reis langs de Great Ocean Road ‘great’?

Kijk, je kunt natuurlijk met een koekblik vol Chinezen een dagtrip naar de GOR (nee, niet de Grote Onvriendelijke Rups, maar de Great Ocean Road) maken vanaf Melbourne. Op zich niks mis mee. Je hebt nog insta-waardige kiekjes ook.

Maar of je de trip dan ook echt leuk hebt gevonden? Dat betwijfel ik een beetje. De manier waarop de GOR wel leuk is, is toch wel om het errug tranquillo te doen. En door mijn tips op te volgen. Maar dat spreekt voor zich natuurlijk 😉

Tip nummer 1: Geniet en rij met mate.

Kleine afstanden afleggen en de verschillende kleine schattige dorpjes bezoeken is key als je de GOR aflegt. Overnacht eens in de buurt van Lorne en geniet van een lunch in dat dorpje of in het nabij gelegen Apollo Bay. In beide dorpjes kun je goed naar het strand of een goede kop koffie halen. Je kunt zelfs naar de plaatselijke Farmers Market op zondag in laatstgenoemde. Stel je hier overigens niet meer van voor dan heel veel huisgemaakte jam en kaas. Ook is de GOR rondom deze dorpjes het mooist. Je hebt schitterende vergezichten en rijdt nagenoeg constant langs de kust. Dus vergeet niet af en toe uit je waggie te stappen en even om je heen te koekeloeren.

Tip nummer 2: Kampeer eens onder de koala’s.

Gewoon omdat dat niet op Vlieland kan. Als je niet direct als de wiedeweerga doorrijdt naar de 12 Apostelen, overnacht dan eens in het Cape Otway National Park. Dit is onderdeel van de Great Ocean Walk en je kunt hier dus (zo verrassend) goed wandelen. Je kunt ook je instagramprofiel nog wat opleuken door iconische plaatjes van de vuurtoren te schieten (kost wel geld helaasch). Onderweg naar het Otway National Park heb je zeker al 2 koala’s gespot, dat kan ik je garanderen. Als je de nacht doorbrengt in Bimbi park (camping) heb je kans dat je er eentje boven je tent hebt bungelen. En wie weet wil die wel voor 1 nachtje je knuffel zijn (want ooo wat zijn ze schattig).

Tip nummer 3: wees trots dat je een toerist bent.

Als je dan naar de 12 Apostelen gaat en ook nog een bezoekje brengt aan Loch Ard Gorge of the Shipwreck coast en je staat daar tussen al die klikkende camera’s, klik dan gewoon lekker mee. Jij bent toch ook toerist en ook jij wilt dat ene typische plaatje die je naar je moeder kan sturen.

Tip nummer 4: sla Port Campbell over

Dat is eigenlijk gewoon de tip. Je denkt dat het dichtbijzijnde stadje bij de 12 Apostelen wel wat te bieden heeft. Niet dus.

Tip nummer 5: rij nog een stukje verder dan Port Campbell.

Praktisch alle tourbussen draaien weer om na de 12 Apostelen en dat is jammer voor hen, maar fijn voor jou. Er is namelijk nog een heel mooi stukje te ontdekken na Port Campbell. Rij over de nagenoeg lege wegen richting Warrnambool en stap even uit bij de London Bridge en de Bay of Martyrs. Hier vind je een soort mini-apostelen. Maar dan zonder andere mensen.

Met deze tips heb je een paar leuke dagen en heb je ook nog kunnen zeggen dat je een Great Oceanroadtrip hebt gedaan!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s