Wat je zeker niet mag missen tijdens je citytrip Melbourne

Deze stad heeft al heel wat beschrijvingen gehad; zoals dé Europese of multiculturele stad in Australië. Hoe je het ook wilt omschrijving, het is een relaxte stad bij uitstek. Deze metropool ligt ook nog eens aan de zee, dus voor ieder wat wils. Oké, klinkt leuk, maar wat moet ik er doen dan tijdens mijn citytrip, hoor ik je al zeggen…nou komt ie dan!

Streetart
Het is geen groot geheim dat Reislustige Loonslaaf een groot fan is van streetart. En dan hebben we het niet over een doodle op een lantaarnpaal, nee, over creatieve muurschilderingen. Mocht dat nou, zeg maar, ook jouw ding zijn, dan zit je helemaal goed in Melbourne. Ga samen met alle andere toeristen naar Hosier lane en fotografeer er een eind op los. Wil jij liever geen andere toeristen op je foto (kan), ga dan naar ACDC lane. Deze straat is vernoemd naar… inderdaad! (Mocht je toevallig erg jong zijn en heb je deze legendarische band gemist, het is dus een muziekgroep, geen nieuwe drug).

Brighton beach

Als we dan toch al lekker kleurrijk bezig zijn, gaan we meteen even naar Brighton Beach. Alhier vinden we veel mensen in niets bedekkende badkleding, zwarte zwanen (!) en iconische badhuisjes. De huisjes worden nog gewoon gebruikt, dus pas wel even op dat je niet per ongeluk aan huisvredebreuk doet. En vergeet niet te smeren, lieve mensen. In Melbourne doen ze niet aan een ozonlaag, dus extreem (ver)brand gevaar!

Brunswick Road

Dat Melbourne een hippe stad is, wordt duidelijk op Brunswick road. Hipsters kunnen hier helemaal los. Om de 50 meter vind je een hippe barber of vegan restaurant. Deze straat is ook het walhalla voor liefhebbers van tweedehands kledingwinkels. Trek zeker een paar uurtjes uit voor de volledige shopping experience.

Queen Victoria Market

Als je dan toch aan het shoppen bent, ga dan ook even naar de Queen Victoria Market. Dit is een immens overdekte markt waar locals hun wekelijkse boodschappen doen en toeristen hun souvenirs kopen. Je kunt er werkelijk waar alles krijgen. Van verse vis tot leren tassen.

St Kilda

Als je van het strand houdt, dan zit je goed in St. Kilda. Dit gedeelte is vol met leuke restaurantjes, barretjes en backpacker. En pinguïns. Ja inderdaad, pinguïns. Als je na zonsondergang naar de pier gaat, dan zie je daar ieniemienie pinguïns aan land komen. Wel goed kijken, want ze zijn vrij klein.

Old Melbourne gaol.

De wat? Ja, de gaol! Dit is de oudste gevangenis van de stad. Twee eeuwen geleden was dit de slaapplek voor het schorriemorrie van de omgeving, maar ook mensen die niet voor zichzelf konden zorgen, kwamen hier terecht. Hierdoor was de jongste inwoner van dit cellen complex slechts 6 maanden oud. Wat aardig zou je denken; dat ze die baby dan opvangen. Tsja, op zich wel, maar om in de gevangenis te komen, moest je wel gearresteerd worden en dus zat die baby z’n leven lang met een strafblad. Enfin, terug naar de boefjes. De grootste en beruchtste boef die hier ooit gezeten heeft is Ned Kelly. Onder de Aussies een ware legende. Lees je even in over de beste man voordat je hier heen gaat, anders mis je de helft van het verhaal.

Genoeg te doen dus tijdens een citytrip in deze grote stad. Dus verblijf hier zeker een paar dagen. Ook de omgeving van Melbourne is ook schitterend, maar daarover later meer.

Ben jij wel eens in Melbourne geweest en wat vond je ervan?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s