12 uur in Shanghai; tips voor de ultieme overstap

Shanghai is een van de grootste overstappunten als je naar Azië of Oceanië vliegt. Nu kun je vaak vrij snel doorvliegen, maar wellicht wil je een kijkje nemen in deze metropool (of heb je gewoon een lange overstap om wat harde knaken besparen).

Hoewel je door een uitgebreide visa procedure moet als je naar China wilt, is een overstap in een mum van tijd geregeld. Je kunt op het vliegveld een transit visum krijgen van 24-144 uur. Helemaal gratisch. En kijk, daar houden we van. Het enige dat je nodig hebt, is je boardingpas voor je volgende vlucht.

Vervolgens neem je de supersnelle Maglev trein naar het centrum. Dit beestje kan wel 430km per uur aantikken, dus in 8 minuten ben je in de stad. Wil je het wat goedkoper, dan kun je ook metrolijn 2 nemen. Duurt wel wat langer (75 min).

Als je net zoals ik nooit een oog dicht doet tijdens een vlucht, maar toch nog een leuke dag wilt hebben in Shanghai, volg dan gewoon deze tips op en je hebt een prima overstap gehad.

French concession

Als je denkt aan Shanghai is deze wijk waarschijnlijk precies wat je niet verwacht. Ruim, groen en rustig. Kom even relaxed op gang in deze wijk. Stap uit bij de metrohalte bij Jiao Tong University. Maak een ommetje via Wukang Road en drink koffie bij Drops Coffee Studio.

Propaganda poster museum.

Dit piepkleine museum in de kelder van een flatgebouw is niet eenvoudig te vinden. Gelukkig straal jij één en al toerist uit en wordt je al snel de juiste kant op gewezen. In dit museum zie je een collectie van propaganda posters uit de tijd van Mao. En naast dat dit je geschiedenisleraar natuurlijk ontzettend trots maakt, zijn het ook nog een mooie posters om te zien.

Mocht je nog even goed willen shoppen en al je knaken spenderen voordat je verdere vakantie begint, dan ben je bij Middle Huaihai Road aan het goede adres. De kruising met de South Shaanxi Road is namelijk de duurste van de stad.

People’s Park
Dit is, zeg maar, het Central Park van Shanghai. Het ligt naast People’s Square en als je geluk hebt zie je hier tig trouwfoto’s gemaakt worden, oude mannen ochtendgymnastiek doen of een huwelijksmarkt plaatsvinden. Gewoon even een wandelingetje maken en je ogen uitkijken dus.

The Bund

Hét uitzicht van de stad! Wellicht wel van Azië. Deze skyline is waanzinnig en dat weten veel mensen. Veel Chinese toeristen komen hier ook even koekeloeren en plaatjes schieten. Ook van jou. Want jij bent toch ook wel een bijzonder fenomeen.

Als je iets verder loopt kom je bij het Wanda Reign on the Bund hotel. Als je nou toevallig moet plassen, is dit de place to go. De overweldigende lobby is al één van de redenen. De wc zelf, de tweede.

Old town
Dit is waarschijnlijk het beeld dat je hebt van Shanghai. Oude houten huisjes, volgepakt met energieke Chinezen. Via kleine nauwe straatjes kom je bij de voornaamste bezienswaardigheid. Hier vind je namelijk de Yuyuan Gardens. Wees gewaarschuwd, want het kan hier soms zo druk worden dat sardientjes zich nog gelukkig prijzen in dat blikje. Verdwaal in de smalle straatjes en laat je verlekkeren door al het koopwaar om je heen.

Shanghai Tower

Voor het beste uitzicht van de stad ga je naar de Shanghai Tower. Dit is het hoogste gebouw van de stad en bovenin vind je ’s werelds hoogste observatiedek. Kost zo’n 25 euries, maar dan heb je ook wat. Als het niet bewolkt is tenminste….

Als je naar deze punten gaat, heb je een goede indruk van de stad gekregen. Nu alleen maar hopen dat je nog een paar uurtjes getukt hebt tijdens je vlucht, om het allemaal wat draaglijker te maken…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s