10 tekenen dat je eigenlijk te veel reist.

Vanochtend was het weer zo ver. Ik wilde mijn ploeggenoten trakteren op een kopje koffie, maar vond alleen maar ponden en kronen in mijn portemonnee…Ook denk ik dat mijn schoonmaakster serieus denkt dat ik mijn koffer gebruik als extra kastruimte, want hij staat altijd volgepakt op de slaapkamer.

Oke, oke, ik ben ook wel veel weg geweest de laatste tijd, maar ik begin ook steeds meer rare tekenen te vertonen die er op lijken dat ik misschien wel iets te veel reis. Herken jij jezelf hier ook in?

1. Hej, Konnichiwa, Guten Tag, Bonjour…En daar houdt het niet op. En elk jaar leer je er weer wat bij. Jij doet elke reis weer je best om je een beetje aan te passen en in elk geval 3 woorden in de lokale taal te kunnen spreken en daarom kun je nu ‘hallo’ en ‘dankjewel’ zeggen in minstens 15 talen. Maar dat zijn dan ook meteen de enige woorden die je spreekt…

2. Weet je nog dat je moeder/vriendje/vriendinnetje vroeger zei ‘Doe even een berichtje als je veilig aan bent gekomen’? Dat zit er tegenwoordig niet meer in. De helft van de tijd weten ze namelijk niet eens dat je in het buitenland zit en die andere helft gaan ze er vanuit dat je je inmiddels wel redt. Je hebt dat varkentje immers al vaker gewassen. Mijn ouders verzoeken me zelfs alleen nog te melden wanneer de volgende vakantie op de planning staat, want alle tripjes bij elkaar kunnen ze niet meer onthouden.

2018-06-10 076812651510045959054..jpg

3. Je hebt altijd wel wat buitenlands geld in je portemonnee zitten. Soms zie je door de munten de euro’s niet meer. Ook heb je altijd wel wat dollars in huis om mee te nemen op reis. En dan het liefst in kleine briefjes, want met grote flappen smijten in het buitenland is nooit een goed idee.

4. Je pakt je koffer of backpack eigenlijk niet meer uit, maar ‘herpakt’ hem. Ik heb al anderhalve maand mijn handbagagekoffer in de gang liggen. Geen grapje. En oké, ik ben in de tussentijd naar Napels, Stockholm en Oxford geweest, maar ik zit serieus te overwegen om een nieuwe te kopen. Zodat ie beter bij het interieur past….

5. En als je hem dan moet pakken, is dit binnen

30 minuten gepiept. Ja, zelfs met de grootste kater of de minste slaap, heb jij die koffer in een half uur gepakt. Het is namelijk een standaardprocedure geworden.

6. Je kent je paspoortnummer uit je hoofd. Vraag voor de grap even om je heen wie zijn paspoortnummer uit zijn hoofd kent? Dat zijn er waarschijnlijk niet zo veel. Jij wel? Hoe vaak ben je op reis? Precies!

7. Je hebt vrienden over de hele wereld. Of het nou Australische vrienden zijn die je in Afrika hebt ontmoet of een leuke Italiaanse lover die je op de lokale camping hebt gespot, jij weet op elke continent wel een slaapplek te regelen. En je kunt op z’n minst een kopje koffie drinken met bekenden in 19 landen. Toch?

8. Je vrienden houden al geen rekening meer met je met Oud&Nieuw/Kerst/Pasen, omdat je toch altijd weg bent. En oke, fair enough. Het is immers een erg gunstige tijd om het maximale uit je vakantie te halen, dus ik weet dat het realistisch is dat ik er niet ben. Maar toch. Ik wijs de uitnodiging graag af.

9. Als mensen aan je vragen ‘hoe je vakantie is geweest‘, vraag jij altijd ‘welke‘? Do I need to say more?

10. Je neemt inmiddels geen souvenirs meer mee als je op citytrip gaat. Ook niet voor jezelf. Je koopt alleen nog maar spullen die je op verre reizen hebt gespot als mooi aandenken. En daar staat je hele huis dan ook vol mee.

Herken jij je hier ook in? En welke tekenen dat je veel reist, vertoon je nog meer?

Advertentie

3 gedachtes over “10 tekenen dat je eigenlijk te veel reist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s