1 dag in Vancouver: wat ga je doen?

Je bent van plan om een mooie roadtrip door Canada te maken. Je ziet het al helemaal voor je: met je camper ga je beren spotten in Banff en met je kano baan je je een weg door Lake Louise. Dus vlieg je op Vancouver om vanuit daar te vertrekken. Echter, kom je aan met een intense jetlag en je hebt maar een dag voordat je die camper moet ophalen voor de rest van je avontuur. Wat ga je doen?

De ultieme tip: huur een fiets en cruise door de stad!

Vancouver is groot, maar het staat niet propvol bezienswaardigheden zoals Parijs of Londen. Ideaal dus om even rustig met de fiets te bekijken. En je bent en blijft natuurlijk een Hollander, dus een ritje op je stalen ros kan eigenlijk niet ontbreken op jouw vakantie.

En nu wil het dat die Canadezen nog voorzieningen getroffen hebben voor de fietslustige toerist ook! Er zijn namelijk zowaar hier en daar fietspaden te ontdekken. Het systeem is wellicht wat onoverzichtelijk (want sommige straten wel, anderen niet), maar het begin is er!

Hoe kom je aan zo’n fiets?

Wij hebben onze fiets gehuurd bij Spokes op West Georgia Street. Het voelt een beetje als een afhaalbuffet, maar de fietsen zijn prima en het is zo geregeld. Mocht je liever ergens anders heen gaan dan zitten er om de hoek, vlakbij Stanley Park nog meer fietsverhuurbedrijven. Wij hebben voor een fiets met versnellingen gekozen en daar hebben we zeker geen spijt van gehad. De aarde is natuurlijk plat, maar Vancouver is dat niet. Dus als jij niet om de 5 minuten op apegapen wilt liggen, is dit voor jou ook de tip van de dag.

Wat gaat dat zien?

Nou hier komen dé tips voor 1 dag in Vancouver:

1. Je moet natuurlijk niks, maar als je er dan bent, moet je eigenlijk wel naar Stanley Park. Rij via de Seawall door het enorme park van Vancouver. DSC_0231Let wel op; het is eenrichtingsverkeer. Rij tegen de klok in (super logisch) naar de totempalen, het aquarium, Beaver Lake of een van de strandjes. Rij tenslotte even lang de Lost Lagoon en sluit de dag af met een fotoshoot in de Rose Garden. Dan is het rondje helemaal compleet.

2. Fiets langs het water naar Gastown. Je kunt ondertussen nog een ritje maken in een watervliegtuig of meteen door naar het toeristische, maar gezellige Gastown. Dit is het oudste gedeelte van de stad. Een grote bezienswaardigheid hier is de stoomklok. Zelf vond ik het geen wereldwonder, maar je schijnt het gezien te moeten hebben. Een stoomklok die elk kwartier afgaat. Leef je uit, zou ik zeggen! Verder is de wijk heel gezellig en kun je hier direct al direct wat souvenirs op de kop tikken.

3. Fiets vervolgens in een grote bocht (want fietspaden!) in zuidelijke richting naar Granville Island. Alle medetoeristen die we hebben ontmoet, hadden ons dit aangeraden. Het is ook wel een bezienswaardigheid. Dit eiland laat zich moeilijk omschrijven, maar het is een soort industrieel, maar fout eiland. Tussen kunst en kitsch krijgt hier een nieuwe betekenis. Je hebt hier ook een grote public market met veel lokale en verse producten.

4. Fiets terug over de grote brug (of neem de Aquabus als je jetlag inmiddels is ingekickt en je er geen kracht meer voor hebt, je fiets mag gratis mee). Besluit de dag in trendy Yaletown voor een hapje en een drankje.

5. Of breng je fiets weer terug en scoor onderweg wat sushi in de West End. Deze wijk heeft vele goede Aziatische restaurants zoals Kingyo of Sushi Itoga en de prijs/kwaliteit verhouding is zeer prima.

Op deze manier hebt je heel wat van de stad gezien in weinig tijd en ben je ook nog eens lekker in je comfortzone gebleven. Hoewel, je hebt wel de hele dag een helm moeten dragen op de fiets (ja, I know…), dus misschien toch niet helemaal zoals je gewend was. Nu ben je helemaal klaar voor het vervolg van je trip!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s