Hiken in Banff: op zoek naar een beetje rust in dit natuurpark.

Banff is een prachtig natuurgebied in Canada met smaragdgroene meren, hoge bergen en veel wildlife. En met veel toeristen. Zeker in juli en augustus. Waar ik dacht dat ik in alle rust zou wandelen omgeven door dartelende hertjes, was de realiteit wat anders. Hoe hou je het toch nog een beetje leuk in dit gebied, zonder dat je op elk vakantiekiekje staat van Japanners of omver gelopen wordt door te fanatieke Duitse hikers?

In dit artikel vind je de nodige tips om het meeste uit dit prachtige gebied te halen.

Kleine disclaimer, het is natuurlijk niet zo dat op onderstaande plekken de toeristen als sneeuw voor de zon verdwenen zijn, maar het is allemaal net een tandje rustieker.

Canmore

Als je niet in het drukke Banff (stad) zelf wilt verblijven, denk dan eens aan Canmore. Deze stad ligt enkele tientallen kilometers van Banff (en trust me, dat is niks in het twee-na-grootste land ter wereld) en is veel idyllischer en rustiger dan de stad in het nationale park zelf. De stad heeft leuke winkeltjes en terrasjes en heeft een gemoedelijke sfeer. Je kunt er shoppen bij hippe winkels of een kijkje nemen in een huis van een mountie (een Canadese politieagent te paard). In de buurt van deze stad liggen een aantal campings (vaak first come, first serve) midden in de bossen of bij een meer. Hier kun je in alle rust even bijkomen van je hike. Overigens is het woord stad voor Canmore een beetje een groot woord, want Amstelveen is er nog een metropool bij.

Lake Morraine

DSC_0349

Lake Morraine is het zusje van Lake Louise. Waar je bij Lake Louise een enorm resort vindt en ontelbaar veel toeristen, vind je bij Lake Morraine een dozijn hikers en een café. De weg naar Lake Morraine is afgesloten (zodat het niet wordt ondergelopen door een menigte mensen), waardoor je de shuttle moet nemen of er voor 6 uur ’s ochtends al moet zijn. Nu ben ik niet bepaald een ochtendmens, dus kozen wij voor de shuttle, dat was voor iedereen leuker. Vanuit Lake Louise (het dorp), gaat er elk uur een busje en voor 20 dollar ben je bij een van de mooiste meren die je ooit hebt gezien. Je kunt hier kanoën en hiken of gewoon genieten van het uitzicht. Soms zijn er wel beren actief in de omgeving, dus zorg dat je goed voorbereid bent als je wilt hiken. Dus bearspray en een buddy mee is geen overbodige luxe. Dit is overigens niet nodig als je gewoon rondom het meer blijft.

Hiken

Bij Lake Morraine kom je via een korte wandeling bij de Consolation Lakes. Eerst baan je je een weg door een maanlandschap en vervolgens loop je rustig verder door bebost gebied. Eenmaal aangekomen bij de Consolation Lakes heb je een prachtig uitzicht.

DSC_0379

Dit is nog een van de rustigere wandelingen in Banff. De meeste wandelingen of hike routes zijn helaas geen onontdekte pareltjes. Voordat je een wandeling gaat maken, is het altijd goed om even bij de Tourist Info te informeren welke paden er open zijn. Voor je het weet is je route namelijk dicht vanwege een berenbezoek of een overstroomde gletsjer en dat was vast niet waar je naar uitgekeken had. Als je naar de Tourist Info gaat, vraag dan naar wandelingen iets verder weg van het dorp (Banff). Kijk ook eens naar iets uitdagendere wandeling. Dit hoeft geen beklimming te zijn a la de Mount Everest, maar met een iets hogere moeilijkheidsgraad kun je wel net even de grootste meute met ouderen en kinderen ontwijken (zo onaardig van me).

Op safari

Jij wilt natuurlijk ook die beren broodjes zien smeren, maar dan wel het liefst als je veilig en wel in je Canada Dream (huurcamper) zit. En dus ga je op safari! Neem laat op de avond (maar als het nog licht is) de A1 (Bow Valley Parkway) en probeer daar beren te spotten. Kom niet te vroeg, want dan sta je in de file met de rest van de campinggasten.

Ga niet in het hoogseizoen.

No shit Sherlock! Ja, als je echt de meute wilt vermijden, ga dan niet in juli en augustus. Dit lijkt misschien een inkopper, maar niets is minder waar helaas. In deze maanden zitten nagenoeg alle campings vol en zie je meer toeristen dan beren op de weg. Denk wel even na over het weer voordat je gaat, Canada heeft strenge winters en zelf in begin juni kan er in de bergen nog de nodige sneeuw liggen. Maar in mei, juni en september heb je wel het goede weer, maar minder drukte.

Wil jij weten hoe mijn roadtrip door Canada was? Check dan deze video. Ik heb geboekt via WTC met een Fly & Drive Canada

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s