Help een herfstdip! Wat nu?

Tussen al dat reizen door moet er af en toe natuurlijk ook gewerkt worden. We moeten het toch ergens van betalen. Alleen doe je dat voor je gevoel nu al ietsjes te lang achter elkaar. De zomervakantie lijkt ellendig lang geleden, die wekker lijkt steeds vroeger te gaan en de dagen op de noordpool lijken inmiddels al langer dan hier. Je backpack is momenteel beter te omschrijven als een stofwolk en dat hoofd van je collega zie je inmiddels ook in je dromen. Hoe leuk die droom ook is.

Je geeft ’s ochtends nogmaals een klap op je wake-up light en je snoozed nog even door (serieus, wie de snoozeknop op de wake-up light heeft uitgevonden, heeft zijn doelgroep niet helemaal goed begrepen). Je hijst je maar weer eens op je fiets naar je werk (door de regen!), waar je je zuchtend en steunend een weg baant naar de cafeïnecorner. Het leven is blegh en je denkt met weemoed terug aan die tijd dat je op een onbewoond eiland melk dronk uit een kokosnoot. Je hebt een herfstdip….

Maar hoe kom je er weer uit?

Boek een vakantie!

Ja die tip had je vast niet zien aankomen op deze site! De een noemt het vluchten, de ander een afleiding….ik noem het gewoon mijn eerste levensbehoefte. Vergeet die vitaminen uit een potje, reisvitaminen, daar knap je van op! Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken. En dan bedoel ik natuurlijk niet de vrijdagmiddagborrel. Wellicht heb je dit jaar nog wat vakantiedagen over (en heb je wat aan deze tips gehad) of kun je gebruik maken van je vrije dagen rond de kerst. Als je iets hebt om naar uit te kijken, zal je je vooral bezighouden met plannen maken en je inlezen in je nieuwe bestemming. En dit zorgt ervoor dat jij net iets minder sip door het leven gaat. En daar wordt iedereen weer vrolijker van! Dus grijp je reisbuddy en boek die volgende reis, hoe dichtbij of ver weg die ook is.

F*ck it, let’s go….

DSC_0821Oké, je hebt nu die vakantie gepland en je kijkt er ook echt al wel naar uit, maar het duurt toch nog ff. You need a quick fix. Trek erop uit! Ga iets leuks doen. Kan mij niet schelen of dat voor jou de Apenheul is of een weekendje weg, ga het doen! En het is echt veel makkelijker dan je denkt. Waarschijnlijk is je agenda ook jouw holy grail, maar vergeet dat even. Cancel die kappersafspraak en meld je af bij die voetbalwedstrijd, trommel je vrienden op en rij naar Berlijn! Of naar de Apenheul dus.

If life gives you lemons, you bring on the tequila!

ppHet leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Blegh. Ja, inspirational quotes zijn ook niet echt mijn ding. Helaas zijn ze soms alleen zo rammend waar. Zoals deze. Als je dan toch op je werk zit, maak het dan leuk! Doe eens wat vaker een gezamenlijke lunch, organiseer een Sinterklaasavond of sleep je collega’s eens wat vaker mee naar de kroeg. Als je ze dan nu toch zo vaak ziet, kun je er maar beter iets leuks van maken.

Herbeleef je laatste vakantie

Kruip op de bank in je snuggie, kop chocomel erbij en grijp je camera en laptop. Dit is het moment om je vakantiefoto’s eens door te nemen. De blik op je foto’s geeft je meteen een shotje geluk en als je hier ook nog eens een mooi album van maakt, voel je je nog reuze nuttig ook.

Acceptatie is de eerste stap naar rehabilitatie

Laten we het vooral lekker luchtig houden…Zonder gekheid, de herfst biedt ook de nodige uitkomst. Je kunt namelijk hele toffe dingen doen in de herfst, die op andere momenten niet zo lekker uitkomen. Geef een halloweenfeestje (is toch wat gek in juli), koop pepernoten, maak een boswandeling, ga een winterjas shoppen, bokbier drinken of kastanjes rapen.  Embrace de herfst! Dan valt het allemaal nog wel mee.

Afin, de herfst is dus niet als een boom zonder bladeren (oew, doordenkertje), maar is een mogelijkheid om weer wat leven in het leven te blazen. Ook al moet je daarvoor nog een keer extra op je wake-up light rammen. Je bed uitkomen is zeker de moeite waard!

Advertentie

2 gedachtes over “Help een herfstdip! Wat nu?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s