Uitzicht Amman

Wat je moet zien in en nabij Amman, Jordanië

Als je afreist naar Jordanië, doe je dat vaak om een bezoek te brengen aan een van de zeven wereldwonderen Petra of om te overnachten in de Wadi Rum woestijn. Maar sla vooral Amman ook niet over tijdens je vakantie naar Jordanië. Amman heeft een hele andere vibe dan de rest van het land. En ook de omgeving van de hoofdstad van Jordanië is een bezoek meer dan de moeite waard.

Wat je moet doen in Amman
Slenter door Downtown Amman

Allereerst moet je gewoon lekker gaan rondlopen. Het centrum van Amman is redelijk groot, maar tegelijkertijd ook goed te bewandelen. Downtown is lekker chaotisch en druk en men is er een stuk conservatiever dan op de toeristische plekken in het land. Je vind er een mix van kleine eetstalletjes, abaya-shops, markten en heel veel bedrijvigheid. Je komt oren en ogen te kort. Maar je vind er ook pittoreske steegjes zoals de umbrella stairs. Lekker lopen en verdwalen dus.

Bezoek het hippe Rainbow street

Dat Amman ook hip en trendy kan zijn, zie je in de wijk Jabal Amman. Deze wijk ligt in principe op loopafstand van Downtown. Het is wel even klimmen. De wijk ligt wat hoger (Amman staat bekend om zijn heuvels), dus het uitzicht is er fantastisch. Hier vind je cafe’s zoals Books@Cafe waar een hipster niet voor terug zou deinen. Rainbow street zelf is volledig gedecoreerd met oude bussen en vlaggen. Hier vind je menig creatief café en rooftopbar waar je zowaar alcohol kunt krijgen. De wijk is geliefd bij de lokale rich and famous en ons toeristenvolkje. Let op; ze hebben net even een ander weekend in Jordanië. Donderdagavond is dé uitgaansavond.

Ga terug in de tijd met lokale architectuur

In Amman vind je veel historie. Bezoek bijvoorbeeld het Citadel of het oude Romeinse theater. Hier ga je zo een paar (duizend!) eeuwen terug in de tijd als je door de ruïnes loopt. Het is indrukwekkend om te zien hoe goed bewaard deze twee plekken zijn. Klim helemaal omhoog in het theater en geniet van het uitzicht. Hier komen niet alleen toeristen, maar ook de lokale bevolking zie je er studeren bijvoorbeeld. Vanwege de ligging kijk je bij het Citadel uit over de stad.

Shoestring - Groepsreizen

Wat je moet zien net buiten Amman
Bezoek de oude stad Jerash

Als jij maar geen genoeg kan krijgen van oude romeinse gebouwen, breng dan een bezoekje aan Jerash. Deze stad ligt op ongeveer een uur rijden van Amman en is een groot openluchtmuseum. Dit was vroeger een van de belangrijkste steden van het Midden-Oosten. Ook is het een van de best bewaarde steden. Je vind hier en amfitheater, verschillende tempels en zuilenrijen. Ook zie je de karsporen nog in de hoofdstraat staan.

Neem een duik in de dode zee

Vanaf Jerash kun je doorrijden naar de dode zee. Onderweg kom je een bordje tegen dat het zeeniveau aangeeft en hier zie je duidelijk dat je onder zeeniveau afdaalt. Voor ons Hollanders niet zo spannend natuurlijk, maar menig toerist vind het wel leuk hier een foto van te maken. Bij de dode zee vind je met name veel resorts waar je voor een paar knaken gebruik mag maken van hun strand. Hier kun je lekker een krantje lezen in zee of je insmeren met ‘helende’ modder.

Lees ook: De Dode Zee: wat je het beste (niet) kunt doen

Met een bezoek aan deze hoogtepunten in en nabij Amman, maak je je verblijf in de hoofdstad van Jordanie helemaal compleet. Daarna op naar Petra en de Wadi Rum!

Lees ook: Petra – wat je moet weten voordat je gaat

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s