Ga naar Oaxaca, de leukste stad van Mexico

Ken jij Oaxaca al? De stad ligt even onder Mexico-stad en is een feest van kleuren en levendigheid. In deze stad ontdek je de Mexicaanse cultuur het beste. Het centrum is niet te groot, erg gemoedelijk en het is dé hoofdstad van de mezcal. Vergeet Yucatan met die busladingen Amerikanen, ga lekker cocktails drinken in Oaxaca. Spreek uit Wa-ha-ka.

Waarom je naar Oaxaca moet en wat je er moet doen, lees je hier.

Cocktails drinken in Oaxaca

Nu lijkt het net alsof ik een alcoholprobleem heb, maar als je ergens goed cocktails kunt drinken dan is het wel in Oaxaca. Dit gebied staat bekend om zijn mezcal productie en het product is dan ook overal binnen handbereik. Ik kan het je niet per se aanbevelen om het puur te drinken, het blijft tenslotte het zusje van tequila, maar als onderdeel van een margarita is ie om door een ringetje te halen.

Verken het historische centrum van Oaxaca

Om een stad snel te leren kennen, doe ik vaak een free walking tour. Op deze manier zie je snel veel van de stad en zet je een pin in google maps of maps.me voor plekken waar je later nog eens naar terug wilt komen. De free walking tour in Oaxaca kan ik dan ook aanraden.

Als je daar geen zin in hebt, begin dan op het centrale plein de Zocalo (zo heet ongeveer elk centraal plein in Mexico). Vanaf daar struin je langs de vele cafeetjes en boetiekjes. Oaxaca is veruit de beste stad om te shoppen. Hier vind je originele souvenirs voor goede prijzen.

Het centrum voelt authentiek en daar hebben de inwoners ook hard hun best voor gedaan. Zo zijn ze in actie gekomen toen men er een MacDonald’s wilde bouwen. Zulke ketens vind je hier dan ook niet. Er is wel een mooie kerk (Santo Domingo de Guzman) en ontelbaar kleurrijke huisjes.

Ga lekker lokaal eten op een van de markten

Oaxaca heeft veel gezellige markten. Tegen sommige markten loop je gewoon aan als je door het centrum loopt, anderen zitten weer achter een poortje. De leukste markten zijn Mercado Benito Juarez, 20th November markt en de Mercado central de Abastos. En het eten in Oaxaca is goed. Heel goed. Er is zelfs een hele aflevering aan geweid in de Netflix serie ‘Street food Latin America’. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit waar je gaat eten, want het is overal gewoon goed. Vergeet dus vooral niet heel veel te proeven.

Proef de traditionele mole

Naast mezcal staat Oaxaca bekend om zijn mole. Simpel gezegd zijn moles sauzen. In Oaxaca kennen ze zeven verschillende moles die allemaal hun eigen kleur hebben. Deze sauzen bestaan minstens uit meer dan 30 verschillende ingrediënten zoals uien, tomaten, amandelen, kruiden en zelfs chocolade. Je kunt het in veel restaurants krijgen, maar als je meer wilt dan kun je een tasting doen bij La Casa de Abuela of bij restaurant Coronita. Veel restaurants of cafés hebben een rooftopbar waar je uitzicht hebt over de hele stad. Hier drink je je cocktail bij je mole terwijl je de zon onder ziet gaan.

Loop door de kleurrijke wijk Jalatlaco

Dit is een groot streetart paradijs. Op ongeveer 10 minuten lopen van het oude centrum, vind je deze wijk wat tevens ook een van de oudste wijken van de stad is. Het is een groot kleurig festijn. Overal waar je komt zie je schilderingen op de muur of vlaggetjes hangen. Er zijn een aantal leuke barretjes en cafeetjes waar je even op krachten kunt komen van de wandeling er naar toe.

Ook de omgeving van Oaxaca is mooi. Je kunt er verschillende hikes maken, paardrijden of naar een mezcal (agave) plantage gaan.

Rondreizen in de omgeving van Oaxaca doe je het beste met een huurauto. Bussen doen er vaak veel langer over en hiermee is de omgeving van Oaxaca lastiger te bereiken.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Met deze tips maak jij je bezoek aan Oaxaca compleet en zul je ervaren dat Oaxaca een van de leukste steden van Mexico is. Misschien wel dé leukste.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s