Wat moet je zien op je rondreis door West Australië?

Als je dan toch besluit naar de andere kant van de wereld af te reizen, dan kan je maar beter meteen het mooiste gaan zien toch?

Veel mensen kiezen ervoor om naar de Oostkust te gaan omdat daar de grote steden Melbourne en Sydney liggen. Ook leuk, echt. Maar als je liever een wat avontuurlijke vakantie hebt en je meer van de natuur houdt, dan is een reis naar Western Australië een absolute aanrader.

Lees ook: Reizen langs de oostkust Australië voor 30 plussers

Mooiste natuurparken van het land

West Australië heeft een buitenaardse natuurparken. Waar je voor the Kimberleys, Bungle Bungles en Purnululu NP beter een 4WD kan hebben, zijn het Karijini National Park en Kalbarri prima te bereiken met je gewone auto/camper.

In het Karijini National Park loop je van de ene verbazing in de andere. Je ziet er enorme rode rotsen en verborgen waterholes. Je kunt er verschillende hikes maken. Overal staat de moeilijkheidsgraad aangegeven. Neem wel genoeg water en een vliegennetje mee. Zonder wordt het avontuur een stuk minder leuk.

Mijn persoonlijke favoriet was het Kalbarri National Park. Maar wellicht was dat omdat ik daar op een gegeven moment een halve local was, in verband met een kapotte auto. Je kunt hier een mooie daghike maken die voor de gemiddelde mens goed te doen is en uit het natuurlijke raam (Nature’s Window) over de vallei kijken.

Kalbarri is sowieso een goede uitvalsbasis. Je kunt hier niet alleen een duik nemen in de zee of pelikanen voeren, maar in een mum van tijd ben je ook bij het Pink Lake. Vanwege allerlei bacteriën is dit meer roze geworden. Ik weet niet wat een duik met je doet, maar het doet t in ieder geval goed op de foto.

Een andere hilarische bezienswaardigheid in de buurt is de Principality of Hutt River. Wist jij dat je in Australië gewoon een stempel in je paspoort kunt krijgen zonder het eiland te verlaten? Vlakbij Kalbarri ligt het prinsdom Hutt River. Het is niet meer dan een boerderij en wat aangrenzende huizen, maar het landgoed is officieel onafhankelijk en heeft zelfs zijn eigen valuta. Als je komt, wordt je verwelkomt door de prins zelf. Je kunt er een kop koffie drinken of blijven slapen als je wilt. Vergeet dus niet je paspoort te laten stempelen!

De wonderlijke onderwater wereld

Als je naar Australië reist, zal the Great Barrier Reef wellicht op je agenda staan als je van duiken of snorkelen houdt. Persoonlijk vond ik het Ningaloo Reef bij Coral Bay vele malen mooier. En het is nog super toegankelijk ook. Vanaf de camping steek je de straat over, stap je in het water met je snorkel en je ziet de meest fantastische koraalriffen. Kost helemaal niks!

Iets verderop bij Exmouth kun je zwemmen met walvishaaien. Deze haaien zijn mensvriendelijk en eten voornamelijk plankton. Naast zo’n enorm dier te zwemmen is iets dat je nog lang zal bijblijven, geloof mij.

Mocht je tot dan toe alleen maar dode kangaroes langs de kant van de weg hebben gespot tijdens je reis en wil je wel eens een echte zien? Ga dan bij Exmouth langs het Cape Range National Park rond zonsondergang. Ik garandeer je dat je daar kangaroes en walabi’s spot.

Exotische dieren op vreemde plekken

Veel reizigers beginnen of eindigen hun reis in Broome. Naast dat je daar op zoek kan gaan naar dinosaurusvoetstappen (kan alleen bij bepaald getij), is een must-see de kamelen over het strand bij zonsondergang. Want zeg nou zelf, waar ter wereld zie je kamelen langs het strand wandelen?

Broome is verder ook een leuk plaatsje om een tijdje te relaxen tijdens je reis en heeft een openluchtbioscoop, verschillende boetiekjes en een brouwerij waar ze de beste alcoholische gingerbeer maken die ik tot nu toe heb geproefd.

Voor andere schattige wezentjes reis je af naar Rottnest Island, vlak voor de kust van Perth. Hier vind je quokka’s; dieren die nog wel het beste te omschrijven zijn als schattige ratten of uit de kluiten gewassen hamsters. Wees een echte Hollander en huur een fiets om het eiland te verkennen. En vergeet je selfiestick niet!

Je kunt Western Australië het beste verkennen met je eigen auto of camper. Kamperen kan op veel plekken en is eigenlijk het handigste in deze regio. Je hebt zowel betaalde campings met faciliteiten of gratis campings met hooguit een wc.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Vind jij Western Australië nog niet afgelegen genoeg, lees dan Waarom je moet reizen door de outback van Australië. namelijk de Northern Territory.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s