Reizen langs de oostkust Australië voor 30 plussers

Dat Australië een populair vakantieland is, staat buiten kijf. Het is echter ook een land waar veel firsttime backpackers heen gaan. En dan kun jij je als 30 plusser soms een beetje verloren voelen tussen alle bierkratjes stapelende 18 jarigen.

Maar gelukkig is er ook nog genoeg te beleven voor de iets ‘wijzere’ mens. Deze eeuwige twintiger geeft je de nodige tips om het meeste uit je trip langs de oostkust te halen. En met oostkust bedoel ik alles tussen Sydney en Cairns. In die richting.

Blue Mountains

Naast Sydney ligt het nationale park de Blue Mountains. Hier kun je heerlijk wandelen en ben je even helemaal weg uit de drukte. Bij het zien van prachtige uitzichten en rotsformaties heb je helemaal niet door dat dit stukje natuur zo dicht bij een metropool ligt. Dus trek je afritsbroek maar aan en gaan!

Yamba

Veel mensen vinden Byron Bay helemaal geweldig. Waarschijnlijk omdat je je hier in een soort hippiewereld begeeft en je wellicht Chris Hemsworth nog tegen het half blote lijf loopt. Stop hier ook zeker een dagje (je weet immers maar nooit!). Als je Byron Bay een beetje te toeristisch vindt, of als Hawaii-shirts gewoon niet helemaal jouw ding zijn, ga dan naar Yamba. Hier kun je goed surfen, maar ook heerlijk relaxen in de Blue & Green holes. Of van een klif afspringen als je op zoek bent naar wat adrenaline.

Surfer’s paradise

Doe het niet. Ga er niet heen. Als je het toch doet, dan ‘heb ik het nog zo gezegd’. Dronken Britten zijn namelijk het hoogtepunt in deze plaats. Ook wordt er verrassend weinig gesurft.

Brisbane

Brisbane is een hele verrassende stad. Veel hippe wijken en een lagoon in het midden van het centrum waar je kunt pootje baden als het te heet wordt. Goede restaurants en een gemoedelijke sfeer. Echt een aanrader!

Noosa Heads

Noosa is een heerlijke luxe badplaats, waar je niet alleen heerlijk aan het strand kan liggen of een overprijsde cocktail kunt drinken, je kunt er tevens een mooie wandeling/hike maken, waar je ook nog per ongeluk koala’s tegen kunt komen.

Fraser Island

Éen van de weinige plekken aan de oostkust waar je met een 4×4 moet rijden. Dit eiland heeft van alles. Bizarre natuur, helder blauw water, zandduinen en een vergaan schip. Er gaan heel veel tours naar dit eiland. Let even goed op de gemiddelde leeftijd van zo’n tour voor je hem boekt. Zelf ging ik met Drop Bear, wat op zich prima was. Ik kan het ook zeker aanraden om een self-drive tour te doen. Want het is natuurlijk veel leuker om zelf met 80 km/uur over het strand te scheuren.

Cape Hillsborough

Wil jij wel eens kangoeroes op het strand zien? Dat kan hier. Het is wel een klein beetje nep. Want de kangoeroes worden elke ochtend bij zonsopgang (ja, lekker vroeg dus!) gevoerd op het strand. Maar het levert alsnog mooie plaatjes op. En het is één van de weinig mogelijkheden om zo dicht bij kangoeroes te komen.

Whitsundays

Inderdaad, tweede Pinksterdag: de dag waarop ze deze hagelwitte stranden ontdekt hebben. Deze eilanden in het Great Barrier Reef zijn het beste te bewonderen vanaf een boot. En op die manier lig je ook in no time met je snorkel boven het koraal. Ik ben zelf met de Solway Lass gegaan vanaf Airlie Beach. Dit oude Nederlandse (?) piratenschip brengt je langs de mooiste eilanden. Let op: er zijn hier heel veel party boten. Voor je het weet, zit je midden in een tequila-competitie met half Ierland. Mocht dat niet je ding zijn, dan kan ik bovenstaande rederij aanbevelen.

Magnetic Island

Veel mensen slaan dit over, maar dat is eigenlijk jammer. Dit kleine eiland langs de kust van Townsville is heerlijk rustig. Je kunt met een scooter of fiets (of barbie-auto) het eiland verkennen. Dit is een goede plek om rock wallabies en koala’s te spotten.

Artheton Tablelands

Dit is een prachtig gebied in de buurt van Cairns. Je ziet hier het landschap langzaam aan veranderen in een regenwoud. Onderweg kom je allerlei kleine schattige (hippie) plaatjes tegen waar de bewoners uitermate vriendelijk zijn.

Hoe kom je nu op deze plaatsen? Een aantal van deze plekken zijn het beste te bezoeken met een huurauto. Dan heb je ook de meeste vrijheid. Anders is de Greyhoundbus ook een goede optie. Let er wel op dat je dan soms errrug lange ritten hebt en volop tussen de jonge backpackers zit. Just saying….

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s