De ideale roadtrip door de Balkan, deel 2.

Deze 3-weken durende roadtrip gaat door Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Montenegro biedt een geweldige kans om enkele van de meest pittoreske en cultureel rijke bestemmingen van de Balkan te verkennen. Hier is een ideale route voor deze roadtrip:

Week 1: Bosnië en Herzegovina

  1. Sarajevo: Begin je roadtrip in Sarajevo, de bruisende hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. Verken de oude binnenstad Baščaršija, de Latijnse Brug, en leer over de geschiedenis van de stad in het Tunnelmuseum. Doe een free walking tour en leer over het leven in Sarajevo ten tijden van oorlog. Wil je meer weten over Sarajevo, lees dat dit artikel; Sarajevo; een vergeten bestemming
  2. Mostar: Rijd naar Mostar, bekend om zijn iconische Stari Most (oude brug). Je kunt hier vanaf springen als je durft of iemand betalen om het voor je te doen. Wandel door de oude binnenstad en geniet van de rijke Ottomaanse architectuur.
  3. Blagaj: Bezoek Blagaj, een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn prachtige klooster dat aan een klif is gebouwd en wordt omringd door een turkooizen bron.
  4. Kravica-waterval: Maak een omweg naar de indrukwekkende Kravica-waterval en geniet van de natuurlijke schoonheid van het gebied.

Week 2: Kroatië

  1. Dubrovnik: Steek de grens over naar Kroatië en begin je verkenning in Dubrovnik, een prachtige stad met zijn oude stadsmuren, historische gebouwen en betoverende Adriatische Zee-uitzichten. Je kunt hier een tour doen langs alle plekken waar Game of Thrones is opgenomen. De stad is vrij druk met toeristen, zeker als er net een cruiseschip is aangemeerd. Wil je meer lezen over Dubrovnik, lees dan dit artikel; Citytrip Dubrovnik; toeristische hemel of hel?
  2. Split: Rijd naar Split en verken het Paleis van Diocletianus, een UNESCO-werelderfgoed, en maak een wandeling over de levendige Riva-promenade. Split is een stad vol terrassen en restaurantjes. Je kunt hier dus volop genieten van het uitgaansleven en heerlijke verse vis eten.
  3. Plitvicemeren: Ga naar het Plitvicemeren Nationaal Park, een van de mooiste natuurgebieden van Kroatië, met zijn spectaculaire watervallen en turquoise meren. Ga in alle vroegte om de menigte voor te zijn en wandel langs de meren en watervallen.
  4. Zadar: Bezoek Zadar, een stad die bekend staat om zijn Zee-orgel en Greetings to the Sun-installatie, evenals de historische bezienswaardigheden in de oude binnenstad. Je kunt hier verblijven, maar deze stad doet ook prima dienst als uitgebreide lunchstop.

Week 3: Montenegro

  1. Kotor: Steek de grens over naar Montenegro en verken de adembenemende baai van Kotor, een UNESCO-werelderfgoed. Beklim de stadsmuren voor een panoramisch uitzicht over de baai. Ook hier vind je weer die cruiseschepen, maar als je daar even doorheen kijkt, is het een prachtige oude stad.
  2. Budva: Rijd naar Budva, een populaire badplaats met prachtige stranden en een historische oude binnenstad. Kun je meteen even bijkomen van al dat rijden en een dip in het water nemen.
  3. Nationaal Park Durmitor: Ga naar het Nationaal Park Durmitor, een prachtig gebied met bergen, kloven en gletsjermeren. Maak een wandeling of maak een rit over de beroemde Tara-kloof.
  4. Kolašin: Bezoek Kolašin, een charmant stadje omgeven door natuurlijke schoonheid, waaronder het Biogradska Gora Nationaal Park.

Terug naar Bosnië en Herzegovina: Rijd terug naar Bosnië en Herzegovina om je roadtrip te beëindigen en je avontuur af te sluiten in een van de prachtige steden, zoals Sarajevo of Mostar.

Deze route neemt je mee door enkele van de meest opmerkelijke plekken in Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Montenegro en biedt je een uitgebalanceerde mix van rijke geschiedenis, adembenemende natuur en prachtige kustlijnen. Neem de tijd om te genieten van elke bestemming en ontdek de unieke charme van deze fascinerende landen.

Plaats een reactie