Perth

Tips voor een bezoek aan Perth

Perth is een merkwaardige stad. Het is een grote metropool met 2 miljoen inwoners omgeven door vrijwel niets. De hoofdstad van de deelstaat West-Australië is dan ook makkelijk de drukst bewoonde plek in de wijde omgeving. Perth ligt dichterbij Bali dan Sydney en is een van de meest leefbare steden van de wereld. Naast een scala aan festivals kun je ook rustig elke dag een andere bierbrouwerij of wijnhuis uitproberen en één van de vele parken en meren ontdekken.

Perth is dus hét start of eindpunt voor een roadtrip door West-Australië. Hier lees je wat je niet mag overslaan.

Lees ook; Wat moet je zien op je rondreis door West Australië?

autohuur Australië
Kings park & Botanische tuinen

Het lijkt misschien wat vreemd om een park als eerste te noemen, maar dan ben je nog niet in het King’s Park geweest. Dit park is groter dan Central Park, New York en barst van de exotische planten en bomen in de botanische tuinen. Sowieso heeft ongeveer elke grote stad in Australië een indrukwekkende botanische tuin die je gratis kunt bezoeken, maar die in Perth spant wel de kroon. Je kunt gemakkelijk dagen vertoeven in het park. De locals gebruiken het park om te sporten, wandelen of om samen te komen.

Als je een wandeling wilt maken, neem dan de Lotterywest Federation Walkway. Dit is een lang wandelpad met als letterlijk hoogtepunt de Glass bridge. Je bevind je hier tussen de bomentoppen en hebt aan het einde een waanzinnig uitzicht over de stad.

Winkelen

In Perth kun je prima shoppen. Ben je op zoek naar leuke, hippe boetiekjes, dan is de wijk Subiaco de plek voor jou. Zoek je de bekende grote winkelketens, dan zit je goed in het CBD (Central Business District). Vanaf het CBD loop je gemakkelijk naar Elisabeth Quay, een gebied aan het water waar je lekker rond kunt wandelen of een terrasje kunt pakken. In Perth kun je uitstekend eten, dus je kunt het shoppen goed afwisselen met een lunch of koffiestop in een van de vele hippe cafeetjes of barretjes.

Swan River

Perth ligt om de Swan River heen. Vanaf een boot heb je prachtig uitzicht over de skyline van Perth. Vanaf het water zie je de stad op een hele andere manier. Ook als het een dagje minder goed weer is, is dit een aanrader.

Stranden

Dat Perth aan de kust ligt, maakt het een nog aantrekkelijkere stad. Het stikt er van de stranden, er is voor ieder wat wils. Cottesloe Beach en Scarborough Beach zijn de bekendste stranden van de stad. Cottesloe is een van de beste plekken voor een mooie zonsondergang. Scarborough Beach is vooral populair bij surfers. Maar je kunt ook terecht bij het bekende stadsstrand City Beach. Daarnaast heb je nog South Beach, Trigg Beach en Leighton Beach in Fremantle. Elk strand is uniek en trekt zijn eigen publiek. Hoog tijd om te gaan strandhoppen dus!

Omgeving Perth

Fremantle

Als je Perth leuk vindt, dan vindt je Fremantle fantastisch. Dit hippe voorstadje barst van de gezellige horeca, heeft ook zijn eigen strand (Leighton Beach) en heeft het enige monument dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat in de omgeving van Perth, namelijk Fremantle Prison. Het is gebouwd door Britse gevangenen rond 1850 en het diende als gevangenis tot 1991.

Fremantle heeft hippe winkels en zo veel cafeetjes en restaurantjes dan de hoofdstraat liefkozend ‘cappucinostrip’ wordt genoemd. Dit voorstadje is eigenlijk een must-visit als je in Perth bent.

Rottnest Island

Rottnest Island is een verbastering van het Nederlandse woord ‘ratteneiland’. In de dagen dat wij de wereld nog veroverde, stuitten zeelui om een eiland vlak voor de kust van Perth en zagen ze daar allemaal uit de kluiten gewassen fluffige ratten. Tegenwoordig kennen we deze dieren als quokka’s. Ze staan bekend als een vrolijk dier en komen alleen op dit eiland voor. Ze zijn mensen inmiddels aardig gewend, dus je kunt rustig met ze op de foto. Aaien en voeren wordt niet gewaardeerd.

Als je deze fotosessie gehad hebt, vergeet dan ook niet van het eiland te genieten. Op een fiets (Hollander die je bent), kun je het hele eiland in een dag zien. Je kunt er ook overnachten, maar de keuze is niet reuze, dus boek op tijd. Vanaf Perth of Fremantle kom je hier met de veerboot.

Swan Valley

Dat Australië goede wijnen kon produceren wist je misschien al wel, maar wist je ook dat er veel wijngaarden rondom Perth te vinden zijn? In Swan Valley kunnen wijn en bierliefhebbers hun hart ophalen. De vallei heeft verschillende wijngaarden en bierbrouwerijen waar je met een hop-on-hop off bus een bezoekje aan kunt brengen. Je mag natuurlijk ook zelf rijden, maar denk dan wel even aan de alcoholcontroles (en de veiligheid natuurlijk). Als je zelf gaat, bezoek dan de Feral brewery voor een bierproeverij en rij daarna door naar Olive farm wines voor een wijnproeverij. Sluit je middag af in The Cheese Barrel voor een heerlijke kaasplank met een lekker lokaal wijntje of biertje.

Perth is een gemoedelijke en veelzijdige stad. Zorg dan ook dat je 1-3 dagen voor een bezoekje in plant voor of nadat je je roadtrip door West-Australië maakt. Met deze tips haal je het meeste uit je reis.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s