Wat moet je doen tijdens je vakantie op Curaçao?

Curaçao een kleurrijk tropisch eiland en een goede bestemming voor je vakantie als je van watersporten en strand houdt. Ik was er recent nog en neem je mee naar de hoogtepunten van dit stukje Nederland aan de andere kant van de wereld.

Voor meer informatie over (pakket)reizen naar Curaçao in coronatijd, lees Doorgewinterde avonturier gaat op pakketreis

Strand

Ja, als je dan toch op een tropisch eiland bent, dan wil je natuurlijk ook een duik nemen in zee en lekker op het strand je lijkbleke teint wegwerken. Gelukkig zijn er aan stranden geen gebrek. Wil jij zien en gezien worden, ga dan naar Jan Thiel. De strandbar Zanzibar is ook de hotspot op zaterdag avond.

Mijn persoonlijke favorieten zijn Kokomo, Cas Abao en Grote Knip. Dit laatste strand is meer voor locals en hier moet je je eigen picknickmandje meenemen, anders wordt het een hongerige aangelegenheid. Kokomo en Cas Abao zijn wat kleinschaliger dan Mambo of Jan Thiel, maar wel van alle gemakken voorzien. Je moet overal een paar gulden betalen om een bedje te bemachtigen. De prijzen verschillen niet heel erg per plek.

Otrobanda

Als streetart zeg maar echt jou ding is, zit je hier helemaal goed. Voor een jaarlijks terugkerend festival fleuren ze de hele buurt op met artistieke streetart. Je kunt zelf de wijk in lopen om het te ontdekken, maar als je echt alle verborgen pareltjes wilt zien, kun je een walking tour doen met Dushi Walks. Shirley woont al jaren op Curaçao en kan je de beste plekken laten zien.

Punda

Punda is het centrum van Willemstad. Hier vind je menig cafe en boetiek. Loop lekker rond voor foto’s of een lekker kopje koffie. De huizen zijn kleurrijk en ook hier vind je veel streetart. Ondanks dat Curacao de impact van covid gevoeld heeft en niet alles meer open is, is dit gebied nog steeds een goede plek om te eten ’s avonds. Op Punda hoef je in ieder geval niet hongerig naar huis.

Otrobanda en Punda zijn verbonden door de Koningin Emmabrug. De langste pontonbrug ter wereld (zie foto in header).

Westkant

In het westen van Curaçao vind je natuurschoon. Hier ligt het Christoffel National Park en de Christoffelberg. Die laatste kun je beklimmen als je een ware held in de hitte bent. Verder vind je er het park Shete Boka waar je natuurspektakel ziet in de vorm van blowholes en grotten. Hier is het fijn als je of een auto hebt of enorm van wandelen houdt, want de verschillende delen liggen redelijk ver van elkaar.

Daarnaast kun je flamingo’s spotten bij Sint Willibrordus (Williwood) en kun je nog wat varkens in de modder zien wroeten op het strand bij Playa Porto Marie.

Watersporten

Als jij een waterrat bent, zit je helemaal goed op Curaçao. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het er doen; van duiken, snorkelen, zwemmen met dolfijnen, windsurfen tot aquafari. Er is voor ieder wat wils. Dus neem je zwembroek mee en gaan, zou ik zeggen.

Klein Curaçao

Ze zeggen dat het mooiste strand niet op Curaçao ligt, maar op Klein Curaçao. En het hagelwitte strand liegt er zeker niet om. Grote kans dat je hier nog wat zeeschildpadden tegen zult komen ook. Verder is er echter helemaal niks op t eiland. Het is een dagje digitaal detoxen. Het is wel vrij toeristisch. Scheepsladingen vol lijkbleke Nederlanders worden er dagelijks uitgeladen, om rood en verbrand weer mee terug te nemen. Je bent gewaarschuwd!

Genoeg te doen en zien dus op Curaçao. Het is nu misschien wat rustiger op het eiland en lang niet alle restaurants en cafés zijn open. Maar je zult er het echte vakantiegevoel krijgen. Even helemaal weg van hier. Wat wil je nog meer?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s