Tips voor een effectieve workation

Ik zat al weken in mijn appartement in Amsterdam thuis te werken. Ik werd inmiddels helemaal gek van de verbouwing van de onderburen en de muren kwamen op me af. Mijn vader vertelde me dat zijn huis in Zwolle leeg stond in verband met zijn vakantie en ik wist niet hoe snel ik daar heen kon gaan.

Toen ontstond bij mij het idee; waarom ga ik niet op een mooie plek werken? Niemand heeft het door dat ik aan de andere kant van het land werk, dan kan dat toch ook elders in Europa?

Zo ontstond het idee om voor ongeveer 10 dagen naar Toscane te vertrekken. Een collega leek het ook wel wat en m’n baas vond het prima. En zo het geschiedde. Koffers werden gepakt, laptops meegenomen, op naar een resort in Toscane.

Toen bleek dat werken toch wel wat moeilijker dan gedacht. Dat zwembad en die wijngaard lonkte toch wel behoorlijk. We hadden dus een ritme nodig. Met onderstaand schema hadden we een productief ritme te pakken.

7.00 uur

Tijd voor wat activiteit. Ik gedij niet enorm lekker bij 35 graden en al helemaal niet als ik moet sporten. Dus dat doen we dan maar op het koelste moment van de dag. Nu ben ik ook geen ochtendmens, dus dit was altijd het moment van de dag waarop mijn collega mijn vreemd genoeg even met rust liet. Maar na een goede wandeling of sportsessie, ga je wel met een energieker gevoel de dag in.

8.30 uur

Koffie!! Levensbehoefte nummer 1 in mijn geval. Na een paar koppen goede italiaanse koffie en een ontbijtje zijn we klaar om aan de slag te gaan.

9.00 uur

Start van de werkdag. Eerst even wat mails wegwerken en dan door met de lopende projecten. Het begint buiten al steeds warmer te worden, dus wij houden ons schuil in ons huisje met airco.

14.00 uur

Nu zijn we wel productief genoeg geweest, want zeg nou zelf, als je in Toscane zit, wil je natuurlijk ook nog een beetje van de omgeving genieten. Dus vooruit, we nemen wel wat vakantieuren op. En vertrekken we rond deze tijd naar nabij gelegen stadjes, zoals Siena. Of positioneren we ons aan het zwembad. Wachtend op de poolboy, die ons van een drankje zal voorzien.

19.00 uur

Even douchen, omkleden en dat op zoek naar een plek om te eten. Nu kun je eigenlijk op elke hoek van de straat wel goed eten vinden in Italië, dus dat is niet echt het probleem.

Met dit ritme zijn we productief, maar hebben we ook nog voldoende tijd om heerlijk te relaxen en wat voor onze nieuwe omgeving te zien.

Uiteraard is het ook belangrijk om een goede internetconnectie te hebben en een rustige plek om te werken. Kijk of je AirBnB of kamer een bureau heeft om aan te werken.

Let ook op een eventueel tijdsverschil (hoewel dit met de huidige vliegrestricties wel mee zal vallen). Zodat je goed bereikbaar bent.

Lijkt een locatie-onafhankelijk leven je wel wat? Lees dan het boek work hard, travel harder van Suzanne van Duijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s