Wat zijn dé uitgaansplekken van Tbilisi?

Dit is even een ander artikel dan normaal. Normaliter schrijf ik niet over uitgaansgelegenheden in het buitenland. Dit is niet omdat ik vies ben van een biertje (hoewel ik mijn dagen als partykoningin wel achter me heb gelaten). Nee, dit is omdat ik zelden het advies kan geven zoals een local dat kan als het gaat om goeie bars en clubs. Gelukkig heb ik drie weken met locals opgetrokken in Tbilisi en was ik aan het einde van mijn trip zo ingeburgerd dat ik de pubcrawl van het hostel organiseerde.

So, let me entertain you!

Excuses voor het kleine aantal foto’s in dit bericht. Laten we zeggen dat de foto’s die ik heb niet geschikt waren voor publicatie….

Sakhelosno Bar

Dit is mijn persoonlijke favoriet. En niet alleen omdat je er karaoke kan zingen (ze hebben er helaas geen Anita Meyer). Midden in de oude stad vind je deze hippe graffiti/vintage kroeg onder de grond. Je kunt er chillen op de banken of een dansje wagen tijdens een van de vele live-optredens. De sfeer is een beetje alternatief, maar iedereen is hier welkom. Deze bar is niet alleen een feestje in het weekend, maar ook doordeweek kun je hier terecht. Je moet wel enigszins getalenteerd zijn om mee te mogen doen aan de karoake. Jouw valse versie van Ademnood wordt hier niet gewaardeerd.

Fabrika

Nog zo’n hip paradijs. Fabrika maakt onderdeel uit van het hostel Fabrika. De eigenaren hebben dit voormalige Sovjetgebouw omgetoverd in een waar hipster-walhalla. Met allerlei kleine cafeetjes en barretjes in de achtertuin is er voor iedereen wel iets leuks te vinden. Vooral leuk op late zomeravonden.

Bassiani

Dit is eigenlijk voor het eerst dat ik ergens over schrijf waar ik niet zelf ben geweest (want hoe weet ik anders hoe het is?). Voor Bassiani maak ik echter een uitzondering. Dit is namelijk dé technoclub van de Tbilisi (ook wel de Berghain van de Kaukasus genoemd). Dj’s van over de hele wereld komen er draaien. De club bevindt zich in een oud zwembad en is alleen op vrijdag en zaterdag open. Binnenkomen is wat lastig, je moet je eerst online registeren (zie hun Facebookpagina). Al m’n Georgische vrienden vonden het fantastisch, ik hou simpelweg totaal niet van techno….

Dedaena bar

Ondanks dat de muziek hier ook richting de techno gaat, is dit wel een spot waar ik regelmatig de avond eindigde (of begon). Binnen heb je een club, buiten heb je een terras waar je biertjes kan drinken. Deze club bevindt zich midden in het gelijknamige park en het terras biedt uitzicht over de rivier.

Bauhaus bar

Deze open-air bar ligt om de hoek van Dedaena bar en draait wat meer mainstream muziek. Je kunt hier aan picknicktafels buiten genieten van speciaalbiertjes. Later op de avond verandert de picknickplek op miraculeuze wijze in een dansvloer. Ook hier hebben ze vaak live-muziek.

Ambavi

Dit moet je even weten te vinden, want het zit nogal verstopt (Galaktion Tabidze 12, 2e verdieping vlakbij Liberty Square). Dit is een plek waar eigenlijk alleen Georgiërs komen. Je komt hier om te chillen of om je avond te beginnen. Lekker alternatief, maar heel vriendelijk. Een van mijn favorieten als je gewoon even een drankje wilt doen.

Drama bar

Binnenkomen in de Drama bar kan soms een drama zijn. Als je de toko al gevonden hebt. Zoek een ingang naast het Pantomime theater en ga naar de 3e verdieping. Als je wordt toegelaten, zul je verbaasd zijn hoe groot deze club is. Er zijn verschillende plekken om te dansen, maar je kunt ook met de wenteltrap naar buiten en daar een drankje doen. Deze club staat bekend om zijn artsy/indie vibes.

Tbilisi heeft een heel divers aanbod als het aankomt op uitgaansgelegenheden. Naast deze clubs zijn er nog ontelbaar veel wijnbars of andere café’s te vinden. Dus ik zou zeggen, geniet, maar drink met mate! (of niet ;)).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s