Mijn grootste ergernissen in een hostel

Eerder schreef ik al eens een artikel over of je nog wel in een hostel moet willen slapen boven de 30. Dit is de sequel. En zoals iedereen weet, haalt de sequel het nooit bij het origineel, maar we gaan er toch voor. Want wellicht moet ik de frustratie even van me afschrijven, of misschien ben ik na 10 maanden hosttelleven verbitterd geworden. Anyhow, hier een lijstje met ergenissen, vooral omdat ik het even kwijt moet.

  • Plastic tassen

Er zijn weinig zaken die zo veel herrie maken als plastic tassen. Vooral als jij hebt besloten dat 6 uur ’s ochtends de ideale tijd is om je tas in te pakken. Er zijn echt genoeg alternatieven om je spullen in op te bergen. Dus red het milieu en weg met die plastic zak!

  • Niet kunnen afwassen

Ik heb me er echt over verbaasd dat je naar de andere kant van de wereld kunt afreizen, blijkbaar genoeg geld hebt kunnen verdienen om te reizen, maar dat je niet weet hoe je moet afwassen. Als je al afwast. Want als je je bord in de gootsteen zet, wordt ie dus niet op miraculeuze wijze schoon. Helaasch. Je zult er echt zelf wat voor moeten doen. En nee, het is niet voldoende om alleen de kruimels van je bord te vegen, die ketchupvlekken moeten er ook echt af. Ja, met water en zeep. Vooruit, maak moeders trots!

  • Snoozen

Ik heb het al eens eerder gezegd; snoozen is geen groepsactiviteit. Hoewel ik snoozen heerlijk vind, doe ik het liever in mijn eigen tijd en niet om half 6 ’s ochtends omdat jij een vlucht moet halen. Uit dus dat ding.

  • Het licht aandoen midden in de nacht

Ik wil natuurlijk met liefde zo’n kek oogmaskertje opdoen, maar als jij midden in de nacht bruut het licht aandoet omdat je je teddybeer niet kunt vinden, word ik hier dus alsnog wakker van. Dus gebruik je zaklamp op je telefoon of slaap even zonder Pookie.

  • Andermans eten opeten

Ik begrijp dat je als backpacker weinig te makken hebt, en dat eten duur kan zijn. Maar luister vriendin, dit geldt ook voor mij. Dus als ik mijn yoghurt en bananen in een zak heb gestopt waar mijn naam opstaat, betekent dit dat ik dit eigenhandig heb gekocht en van plan ben dit op te gaan eten. Ik vind het dus niet zo tof als deze tas voor de helft geplunderd is als ik mijn ontbijtje wil maken, omdat jij besloten hebt dat naamstickers lezen niet echt jouw ding is. En al helemaal niet als ik dit heb ontdekt nog voordat ik mijn eerste kop oploskoffie heb gedronken. Dus dat.

  • Geen bank hebben

Even een niet mens-gerelateerde ergernis. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar je hebt af en toe een bank nodig om op te chillen. Zeker als je voor lange tijd onderweg bent. Dat bed, die kruk of die vloer zit echt niet zo comfortabel. Af en toe wil je gewoon lekker onderuit gezakt op de bank kunnen zitten. Dus kunnen we een bank krijgen misschien? Eentje van oma is ook echt prima, zo veeleisend zijn we niet.

Oke, dat was het. Dank voor het aanhoren van mijn klaagzang. Nu ga ik weer sociaal doen. In m’n hostel, want tsja… dat blijft toch de beste manier om andere mensen te ontmoeten!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s