Welke items ik altijd meeneem op vakantie

Wat zijn nou onmisbare items op vakantie? Wellicht neem je het liefst je halve huisvoorraad mee. Dan kan. Of het handig is, betwijfel ik. Er zijn echter een aantal spullen die je vakantie of reis nou net een stukje aangenamer of makkelijker maken. Wil je weten wat ik altijd in mijn rolkoffer op backpack meeneem? Ik geef je hieronder een blik op mijn paklijst.

Pack your bag

Lijkt jouw backpack ook meer op een grabbelton dan op een goed georganiseerde opbergruimte? Liggen jouw sokken ook altijd net waar je ze niet vinden kan? Is jouw koffer binnen 1 dag ook al een no-go zone? Koop dan packing cubes. Ik kan inmiddels niet meer zonder. Deze dingen kosten zeker niet duur 😉 en zijn rete-handig. Je hebt verschillende zakken waar je je kleding in kunt opbergen. Ook heb je speciale cubes voor je bh’s, schoenen etc. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Opgeruimd staat netjes en je kan vaak nog meer meenemen ook!

Plug me in

Je bent tegenwoordig nergens meer zonder batterij. Hoe we vroeger op vakantie gingen, is me een raadsel. Ook mijn tas bestaat tegenwoordig voor een groot deel uit elektronische apparaten. Je telefoon, camera en GoPro moeten 24/7 standby staan tijdens jouw vakantie en daar heb je stroom voor nodig. Een powerbank is natuurlijk super handig voor als er even geen stopcontact bij de hand is. Pak die dus zeker in.

Mocht je nou dagen zijn afgesloten van de bewoonde wereld omdat jij ergens in de bush-bush nijlpaarden aan het spotten bent, dan is deze Solar Charger een echte aanrader. Deze powerbank laadt zichzelf op door zonne-energie (dus wellicht iets minder praktisch als je in de winter in Noorwegen rendieren aan het drijven bent). Je hebt dus altijd stroomt.

Reizen algemeen

Let’s split up

Zoals gezegd, bestaat mijn backpack tegenwoordig voor de helft aan elektronische apparatuur (ik heb toch wat nodig als ik deze verhaaltjes wil schrijven). En nu zal je net zien dat er maar 1 stopcontact in het hostel is en je reismaatje ook nog eens 36 apparaten wil opladen. Onder het mom Sharing is Caring is een stopcontactsplitter een enorm handige uitvinding!

Put your records on

Een beetje muziek doet wonderen in het leven. Of je nou aan een zwembad ligt te chillen of dat je door elkaar geslingerd wordt in een jeep op een of andere zandweg, met wat muziek erbij, is het altijd leuker. Ik heb zelf altijd deze kleine JBL+ speaker bij me. Klein, prima geluid en daardoor ideaal voor in je handbagage. Zo kan ik altijd en overal een dansje doen!

Better safe than sorry

Ik heb natuurlijk al eens eerder gezegd dat de mens van nature goed is. En daar sta ik nog steeds volledig achter. Helaas zit er af en toe een rotte appel tussen die graag wat kiekjes met jouw camera wil nemen of heel graag wil shoppen op jouw kosten. Voor die mensen hebben ze de Travelsafe uitgevonden. Hierin kun je alles opbergen wat je lief is (dus ook die foto’s van oma). Je maakt het hele gebeuren vast aan iets dat niet los kan (een lattenbodem/verwarmingsbuis o.i.d.) met het verstevigde ijzerdraad en je doet de zak op slot. De zak is helemaal rondom beschermd, dus het moet wel een hele handige Harry zijn om er met je spullen vandoor gaan. Dus ook wanneer er geen kluis in je verblijf is, kun je hiermee je spullen toch veilig opbergen.

Reizen algemeen

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt. Ontbreken er volgens jouw nog onmisbare items? Laat het me weten in de comments!

Advertentie

Een gedachte over “Welke items ik altijd meeneem op vakantie

  1. Astrid zegt:

    Thanks voor deze tips! Ik ben zelf ook helemaal fan van de packing cubes 😀
    Nog een tip: rol duct tape! Zo handig, je kunt er van alles mee vastmaken 🙂
    Groetjes Astrid

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s