Wat je echt gezien moet hebben in Kyoto

Moet ik naar Tokyo of naar Kyoto? Nou eigenlijk gewoon naar allebei! Maar als je erg weinig tijd hebt en je wilt een stad zien die het allemaal heeft, is Kyoto misschien wel de juiste plek (but seriously, ga ook naar Tokyo!). Kyoto heeft traditie, historie, natuur, maar ook de gekkigheid die je gewend bent van Japan.

Kyoto is een compleet andere wereld dan Tokyo. Je hebt bijna het idee dat je in een ander land bent. Kyoto is veel rustiger en relaxter en je hebt het idee dat je hier meer het traditionele Japan ziet. Je kunt hier uitstekend een fiets huren om de gehele stad te zien. Het is wel een beetje alsof je op een kinderfiets met een mandje op de stoep fiets, maar dat mag de pret niet drukken. Het is veilig en je komt overal snel.

Een van de grootste bezienswaardigheden is toch wel het Arashiyama gebied. Hier vind je mooie natuur, zoals de ‘cherry blossom’, maar ook heel veel IMG_4251bekende en mooie tempels om te bezoeken, zoals de Daikakuji Temple. Hier heeft de keizer vroeger nog zijn bedje gespreid. Wat je ook eigenlijk niet kan missen is om naar naar het Bamboobos te gaan. Tussen de lange haag van bamboobomen kun je heerlijk slenteren. Het valt niet mee om een goede foto te maken, met alle geïnteresseerden om je heen, maar dat is natuurlijk bijzaak. Want je ziet de wereld niet door je cameralens tenslotte. Je kunt hier eventueel heen met paard en wagen, uhm ik bedoel, Japanner en wagen, want je wordt voortgetrokken door een sterke Japanse knul terwijl jij op je troon van het uitzicht zit te genieten. Zelf lopen is natuurlijk ook een optie.

IMG_4282Om de hoek zit een apenheuvel (Monkey Forest). Als je niet bang bent om besprongen te worden door deze kleine monsters, heb je hier bovenop de berg ook een heel mooi uitzicht over de stad. Let wel even goed op je eten en drinken, want voor je het weet, gaat zo’n aapie er mee vandoor. Mocht je die aapies om je heen niet zo waarderen, kun je ook naar de Kyoto Tower gaan voor een goed uitzicht over de stad.

Een ander hoogtepunt van Kyoto zijn de beroemde oranje hekjes (toriiIMG_4225) bij Fushimi Inari-taisha; je hebt ze vast al wel eens gezien op vakantiekiekjes of op een of andere reisblog. Deze poortjes staan niet in Kyoto zelf, maar zijn makkelijk te bereiken per metro (bij Inari 2/3 metrohaltes vanaf Kyoto). Ze staan praktisch om de hoek van het station. Je kunt van deze sightseeing een heuse workout maken, want je kunt ongeveer 4 km omhoog door allemaal oranje poortjes lopen. Als je helemaal boven bent, vind je het allerheiligste voorwerp.

Ook kun je natuurlijk de gouden tempel Kinkaku-ji (foto bovenaan) niet overslaan. Erg fotogeniek en erg indrukwekkend. Dit vinden anderen echter ook, dus je kunt lekker met je mede toeristen op een rijtje selfies maken. Maar ja, het hoort er toch bij. Ze hebben waarschijnlijk wel allemaal een selfiestick. Just saying.DSC_1136

Gion is de ‘oude’ wijk van Kyoto waar je als je geluk hebt nog wat geishas spot (nee, dit zijn geen dames van lichte zeden!). Hier bevindt zich ook het mooiste straatje van Azië (naar men zegt, want zeg nou zelf, wie heeft alle straten van Azië nu gezien). Allemaal houten huisjes. Je kunt hier wederom met je stalen ros doorheen rijden. Je kunt je in deze wijk ook verkleden als geisha of als samurai (voor de heren). Enorm ongemakkelijk. Enorm hilarisch.

Mocht het weer nu niet zo mooi zijn of mocht je behoefte hebben aan een bizarre culinaire ervaring, dan kun je naar de Nishiki Market gaan. Op deze overdekte markt vind je meer dan 100 kraampjes en stalletjes vol niet-identificeerbaar voedsel. Overal kun je proeven en ruiken én eten natuurlijk! Als je even tempelmoe bent, ga dan naar deze markt!

Het is ook zeker aan te raden om een dagje naar Nara te gaan, wat makkelijk te bereiken is met de trein vanuit Kyoto. Je kunt een toeristische bus nemen die je naar alle tempels brengt (kaartje kopen bij de Toerist Info bij het station) of gewoon lekker overal heen wandelen als je wat meer tijd hebt. Dit is de oude hoofdstad van Japan en is bomvol met tempels gebouwd. Grootste bezienswaardigheid is de Todaitempel, een van de grootste houten gebouwen ter wereld met daarin een buddhabeeld van 16 meter hoog. En er lopen overal hertjes rond, die je kunt aaien, ah…schattig

Kyoto is mooi, bizar, indrukwekkend en een complete cultuurshock. Een goede bestemming dus om even helemaal weg te zijn. Maar vergeet de rest van Japan niet, want dat is een ware belevenis!


Deze blog bevat een affiliate link. Door producten af te nemen via deze affiliate link steun je Reislustige Loonslaaf een beetje en dat is lief.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s