Bagagecontrole; leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Haastige spoed is zelden goed, maar eeuwenlang in de rij staan, daar wordt je nou ook niet bepaald gelukkig van. Tijdens de vakantieperiode kunnen de wachttijden op Schiphol aardig oplopen. Het is druk tijdens het hoogseizoen. Jij en je 200.000 beste

people-sign-traveling-blur.jpg

vrienden gaan namelijk op dezelfde dag op vakantie. Jij komt net uit je drukke baan gerend en je wilt relaxed aan je vakantie-avontuur beginnen. En daar hoort geen blamage bij de bagagecontrole bij. Nee, jij neemt maatregelen om ook de start van je vakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

En precies daarom lees je deze tips! Laat die beveiliging maar komen, jij bent er klaar voor!

Tip nummer 1: Een kwestie van kiezen

Soms heb je niks te kiezen, dat is dan jammer. Maar soms laten ze het kiezen van een rij geheel aan jou over. O jee! Keuzestess. Ben jij ook iemand die altijd in de verkeerde rij staat? Hier is de gouden tip: kies niet direct voor de kortste rij, maar kijk wat voor mensen er in de rij staan. Een rij met veel kinderen of grote groepen is meestal niet de beste keuze. Nee, ik ben geen verkapte kinderhater, maar het duurt vaak langer voordat deze personen alles op orde hebben. Ook mensen die reizen met veel handbagage hebben vaak meer tijd nodig om door de beveiliging te gaan.

Ga voor een rij met veel zakenmensen. Deze mensen hebben vaak weinig bagage bij zich en vliegen vaak. Zij weten precies hoe het werkt en deze rij loopt daardoor vaak soepel door.

Tip nummer 2: Dress for success

Uiteraard wil je er ook goed uitzien als je op vakantie gaat, en groot gelijk heb je. Het kan soms wel schelen om goed na te denken wat je aantrekt. Alles wat van metaal is, moet je afgeven, dus die riem, 18 karaatse ring van je oma of die vijftien piercings in je oor, die moeten altijd uit. Draag kleding met zo min mogelijk metaal, schoenen die tot je enkels komen (die bergschoenen die tot boven je enkels komen, moeten meestal uit) en zorg dat je zakken leeg zijn. Draag ook niet hele wijde kleding. Ook al biep je dan misschien niet als je door het poortje heen gaat, de beveiliging wil dan vaak toch even ‘voelen’ of je niet stiekem iets raars mee smokkelt.

Tip nummer 3: reach for the top

Je weet waarschijnlijk al heel goed dat je maar

pexels-photo-265014.jpeg

100ml vloeistof per vloeistof mee mag nemen (tot max 1 liter in totaal) en dat dit in een plastic zakje moet worden aangeboden. Die 100ml heeft trouwens betrekking op de verpakkingsgrootte. Dus als jij als oerhollandse kerel een literpot gel mee wilt nemen waar nog maar een likje inzit (want hé, dat is toch minder dan 100ml), dan wordt dit ook met liefde in de prullenbak geknikkerd.

Ook weet je dat je laptop, telefoon of tablet uit je tas moet. Zorg ervoor dat je deze spullen bovenop legt in je handbagagekoffer of beter nog, even los in een stoffen tas mee neemt. Op deze manier kun je er snel bij en hoef je niet je hele tas door te spitten op zoek naar dat tubetje tandpasta dat waarschijnlijk nog ergens tussen je sokken ligt.

Tip nummer 4: Under my umbrella

pexels-photo.jpg

Bedenk bij het inpakken van je tas goed wat je mee mag nemen in je handbagage en wat wellicht handiger is om in je check-in bagage te stoppen. Zo moet al je elektronica uit je tas. Dus ook je spiegelreflexcamera, je powerbanks etc. Een zakmes,schaar of vijl mag helemaal niet mee en verdwijnt dus in de prullenbak. En om de een of andere reden zorgt een paraplu altijd voor een extra check.

Overigens verschilt dit per vliegveld. Zo moest ik in Japan mijn stijltang in mijn handbagage doen en moest de aansteker in de check-in bagage. In andere landen is dit net weer andersom. Maar over het algemeen geldt, bij twijfel; altijd in je check-in bagage. Of gewoon thuislaten, dat kan natuurlijk ook.

Tip nummer 5: Everybody appie

Met de huidige drukte op Schiphol is het natuurlijk

pexels-photo.jpg

ook geen slecht idee om op tijd te vertrekken. Liever nog even een vliegtuigje spotten of tax free shoppen dan moeten stressen om op tijd te komen. Wat ook een aanrader is, is de Schiphol app. Die vertelt je thuis al waar je moet inchecken en naar welke gate je moet, maar het geeft je ook informatie over de wachttijd bij de security. Hierdoor weet je precies wat je te wachten staat. En daar houden we van.

Verder; laat je niet gek maken. Je gaat op vakantie, dus laat het allemaal ook maar gewoon over je heen komen. Voordat je het weet zit je op een tropisch eiland of in een mooie stad en dan doet het er allemaal niet meer toe.

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s