Shoreditch: ga naar de artsy wijk in Londen

Wellicht ben je nog nooit in Londen geweest, wellicht ben je er al 5 keer geweest. Maar als je dan gaat, ga je dan kijken of Liz thuis is op Buckingham Palace? Of je helemaal blut shoppen bij Harrods? Ga eens ergens anders heen en breng een bezoek aan de creatieve wijk Shoreditch! Ligt in the East End, je kent het wel; van die vele films over Jack de Ripper. Maar tegenwoordig is het er een stuk gezelliger! Hier een paar highlights van deze hippe wijk aan de andere kant van het kanaal.

Street Art

Er is 1 ding in Shoreditch waar je niet omheen kunt en dat is street art. Op sommige plekken heeft duidelijk een beginner de spuitbus in de hand genomen, maar op andere plekken zouden de kunstwerken niet misstaan boven de schoorsteen. Menig brug, huis of stoeprand is onder handen genomen met een likkie verf en dat levert een mooi kleurrijk straatbeeld op. Je vindt het op elke hoek van de straat, dus echt op zoek gaan, is niet nodig.

Shop till you drop

DSC_0026

Nu kun je in Londen natuurlijk erg goed shoppen. Maar Shoreditch geeft daar nog een extra dimensie aan. In deze wijk vind je naast veel (leuke!) vintage winkels ook veel boetiekjes van nieuwe hippe ontwerpers. Begin je shopavontuur in Brick Lane. Deze lange straat heeft ontelbaar veel originele winkels met voor ieder wat wils. Hier kun je gemakkelijk je gehele maandsalaris kwijt aan een nieuwe hippe garderobe. Cheshire Street, een zijstraat van Brick Lane, is de straat voor tweedehands kleding. In veel winkels hebben ze het kaf al van het koren gescheiden. Hierdoor vind je er alleen maar leuke dingen, maar daar betaal je dan natuurlijk ook een duppie extra voor.

Boxpark Shoreditch

Studenten in een container zetten, ging de Londenaren nog net wat te ver, maar winkels erin huisvesten, vonden ze niet zo’n probleem. Boxpark is een lange rij containers waar je wederom allerlei winkels kan vinden. Van sneakers tot sieraden, je vind het er allemaal. En mocht je nu een tijdje in zo’n veredelde kartonnen doos hebben gewoond, dan voel je je hier helemaal thuis.

Spitalfields Market

DSC_0013

Het woord market is hier een beetje een eufimisme. De Spitalfields Market is een grote overdekte markthal met een talloze hoeveelheid kraampjes en eettentjes. Hoewel de sfeer knus en gezellig is, zijn de producten hip en van hoge kwaliteit. Een soort Albert Cuyp meets PC Hooftstraat dus. En overdekt, dus ideaal om even te schuilen als die typische Engelse showers zich weer even laten zien.

Eat your heart out

DSC_0016

Shoreditch heeft ongeveer even veel goede cafés als winkels, dus je hebt genoeg mogelijkheden om even uit te rusten van al dat geshop of gefotografeer. Het is lastig een selectie te maken uit al dat lekkers in de wijk, maar hier toch nog even 2 aanraders. Als ontbijt jouw favoriete maaltijd van de dag is, ga dan naar The Breakfast Club, hier kun je namelijk de gehele dag ontbijt bestellen. En wie wil er nu niet lunchen met pancakes and eggs. Waar je ook goed kunt lunchen is Fika Bar & Kitchen. Dit is een Scandinavisch café aan het einde van Brick Lane, met een chille sfeer, lekker eten en niet onbelangrijk; goede koffie!

Deze wijk is dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Dus de volgende keer dat je naar Londen gaat, even snel de Big Ben en Buckingham Palace aftikken en dan als de wiedeweerga naar artsy Shoreditch.

En als je een overnachting boekt in Shoreditch via Booking.com met deze link, krijg je ook nog een €15 euro korting!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s