Kaapstad: 6 tips voor deze moderne stad in Afrika

Kaapstad is een moderne stad in het kleurrijke Zuid-Afrika. Je bent er van alle gemakken voorzien terwijl je toch omringt blijft door die African Vibe. Én je hoort af en toe die Nederlandse tongval nog doorklinken in het Afrikaans. Net alsof je thuis bent dus.

Hieronder vind je 6 tips voor deze toffe vakantiebestemming.

1.Wees in de wolken op de Tafelberg

1375938_725409797473126_1639509676_n

Mijn motto is natuurlijk; je moet helemaal niks, maar als je naar Kaapstad gaat, is de Tafelberg beklimmen toch eigenlijk wel een must. De Tafelberg is hét icoon van de stad. Waar je je ook bevindt in de stad, de Tafelberg is altijd zichtbaar. En gos wat toevallig, het is zelfs recentelijk nog uitgeroepen tot 1 van de 7 New Wonders of Nature. Die moet je dus wel beklimmen. Zei ik daar beklimmen? Jazeker. De wandeling is namelijk de helft van de ervaring. Wees gerust, het is niet bepaald de Mount Everest. Je kunt dit. Er zijn verschillende routes. Als je een beetje conditie hebt, dan is de makkelijkste route; de Platteklip Gorge prima te doen. In ongeveer 2 uur sta je letterlijk boven de wolken (inclusief uithijgmomenten). En, oké vooruit, er gaat ook een lift naar boven. Maar dan mis je wel indrukwekkende vergezichten onderweg én een sportieve uitdaging.

2. Tast in het duister op Lion’s Head

Nee, dit heeft niks te maken met op safari gaan. De Lion’s Head (Leeukop) is een andere berg in de stad en hier heb je een fantastisch 360 graden uitzicht over de stad. Dit is ook dé place to be voor romantische zonsondergangen. Nu gaat voor niets de zon op, of beter gezegd; onder. Om dit natuurverschijnsel op de gevoelige plaat te kunnen zetten, moet er wel eerst gewerkt worden. Dus trek die wandelschoenen maar weer aan. Vertrek ongeveer 2 uur voor zonsondergang. Het is namelijk een pittig klimmetje. Gelukkig ben je al getraind, nu je de Tafelberg al bedwongen hebt…Geniet van het schitterende uitzicht over de stad, het schiereiland en de oceaan en ga, zodra de zon onder is, als de wiedeweerga naar beneden. Het wordt namelijk snel donker. Dus neem je zaklamp mee. Oja en een trui. Trust me.

3. Praat met de boefjes van Robbeneiland

DSC03558

Om heel eerlijk te zijn, klinkt dit wat idyllischer dan het is. Robbeneiland is indrukwekkend, maar dit komt met name door zijn geschiedenis. Het is tegenwoordig een groot toeristisch circus. Desalniettemin is het een bezoek waard. Zorg dat je op tijd tickets reserveert voor de ferry. Dit is namelijk vaak al een aantal dagen van te voren uitverkocht. Hou er wel rekening mee dat de boot niet altijd gaat vanwege het weer. Bereid je ook voor op een pittig boottochtje. Neem een zakje mee. Geen grapje. Eenmaal op Robbeneiland neem je plaats in een bus en word je door een gevangene meegenomen over het eiland. Het interessante hieraan is, dat je verhalen hoort van een echte ‘ervaringsdeskundige’. Hij vertelt je hoe het leven in de gevangenis was en laat je zien waar Nelson Mandela 27 jaar van zijn leven doorbracht.

4. Struin over de lange straten van de stad.

Kaapstad heeft veel diverse wijken. Green-point is de liberale (gay) wijk, in Bo-Kaap vind je allerlei gekleurde huisjes en in Observatory zit je tussen de studenten. Én tussen de backpackers. Hier bevindt zich namelijk Long Street, dé backpackers en uitgaansstraat. Je vind er veel verschillende winkels en clubs. Mocht je hier uitgaan, neem dan wel even een taxi naar huis (hoe klein de afstand ook is). En spreek van te voren een prijs af met de taxi-chauffeur. Dan heb je na een leuke avond uit, ook een leuke avond thuis. Als je verder wilt struinen of winkelen, ben je bij het (Victoria &Albert) Waterfront aan het juiste adres. In deze haven (what’s in a name) vind je talloze restaurants, kleine winkeltjes en een enorme overdekte craft markt waar je de broodnodige souvenirs voor het thuisfront in kunt slaan.

1377226_725409694139803_1230826885_n

5. Neem en selfie met een pinguin

Huh? Jazeker! De omgeving van Kaapstad heeft superveel te bieden. Huur een dagje een auto en rij naar het zuiden. Bij Boulders Beach, vlak bij Simonstown vind je een strand waar je tussen de pinguïns kunt chillen. Je moet wel entree betalen en de andere toeristen voor lief nemen, maar dan staat je ook niks meer in de weg om deze grappige wezentjes te aanschouwen. Ze lopen vrij rond, dus je weet maar nooit wie er op je strandhandoekje komt zitten.

6. Rij als een oud vrouwtje naar Kaap de Goede Hoop

1385158_10151739217341716_399940474_n

Als je nog wat verder door rijdt, kom je bij Kaap de Goede Hoop, het meest zuid-westelijke punt van Afrika (Nee, dit is dus niet het meest zuidelijke punt van Afrika, daarover later meer). Behalve het alom bekende bord merk je hier weinig van. Maar het is een schitterende plek met veel rotsen, baaien en kliffen. Eigenlijk is de weg er naar toe nog een tandje indrukwekkender. Rij langs de kust over de kronkelende wegen van de Chapman’s Peak Drive. Rij als een oud vrouwtje, parkeer om de 5 minuten en maak een miljoen foto’s.

Heb jij nu de stemming wel te pakken en wil je een ticket naar Zuid-Afrika boeken? Kijk dan eens hier voor goede vliegtickets naar Zuid-Afrika.

Vind je Reislustige Loonslaaf leuk? Deze blog bevat een affiliate link. Door tickets te boeken via deze affiliate link, steun je Reislustige Loonslaaf een beetje en dat is lief.

2 gedachtes over “Kaapstad: 6 tips voor deze moderne stad in Afrika

Plaats een reactie